На фокус
Начало / България / Кръгла маса „Нощните Балкани“ се откри днес

Кръгла маса „Нощните Балкани“ се откри днес

С кръгла маса на тема „Нощните Балкани“ днес се открива 21-то издание на международния университетски семинар за балканистични проучвания и специализации в Югозападния университет „Неофит Рилски“, който ще продължи до 21 април, съобщиха организаторите.

Научният форум е създаден с решение на академичния съвет на университета през 1990 г. и носи името на своя основател и пръв председател на управителния съвет проф. д-р Илия Конев, припомниха организаторите.

Международният университетски семинар за балканистични проучвания и специализации поддържа постоянни контакти с Института за история на Югоизточна Европа в Грац, Института за Източна и Югоизточна Европа във Виена, Института за социална история в Белград, Института по етнология в Скопие, институтите за славистични проучвания в Мадрид, Рим, Москва, Киев, Лодз, Краков, Братислава, Будапеща, Вилнюс, Прешов, Пекин, Марбург, Лайпциг, Монпелие, Атина, Истанбул и други.

След откриването на международната кръгла маса днес д-р Вихра Баева от Института за етнология и фолклористика с етнографски музей при БАН ще представи книгата си „Нишката на живота. Между коланчето за рожба и Богородичния пояс“.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

60652997

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс“ (23 януари – 29 януари)

Отбелязваме ново, интригуващо заглавие в тази класация – „Hell Bent“, втора част от фентъзи поредицата …