Начало / България / Кръгла маса „Нощните Балкани“ се откри днес

Кръгла маса „Нощните Балкани“ се откри днес

С кръгла маса на тема „Нощните Балкани“ днес се открива 21-то издание на международния университетски семинар за балканистични проучвания и специализации в Югозападния университет „Неофит Рилски“, който ще продължи до 21 април, съобщиха организаторите.

Научният форум е създаден с решение на академичния съвет на университета през 1990 г. и носи името на своя основател и пръв председател на управителния съвет проф. д-р Илия Конев, припомниха организаторите.

Международният университетски семинар за балканистични проучвания и специализации поддържа постоянни контакти с Института за история на Югоизточна Европа в Грац, Института за Източна и Югоизточна Европа във Виена, Института за социална история в Белград, Института по етнология в Скопие, институтите за славистични проучвания в Мадрид, Рим, Москва, Киев, Лодз, Краков, Братислава, Будапеща, Вилнюс, Прешов, Пекин, Марбург, Лайпциг, Монпелие, Атина, Истанбул и други.

След откриването на международната кръгла маса днес д-р Вихра Баева от Института за етнология и фолклористика с етнографски музей при БАН ще представи книгата си „Нишката на живота. Между коланчето за рожба и Богородичния пояс“.

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …