Начало / Свят / Четенето преди лягане е ключът децата да обичат книгите

Четенето преди лягане е ключът децата да обичат книгите

Четенето преди лягане е от изключителна важност, за да могат децата да обичат книгите. Това заяви писателката Майта Ал Кайат в лекция, изнесена в Женският колеж в Дубай, отбелязва thenational.ae.

Авторката на детски книги твърди, че децата се нуждаят от пример, за да започнат да харесват нещо, в случая книгите. Тя разказа, че като малка не е харесвала книгите, но баща й променил това, като й чел преди да заспи. Писатели като Роалд Дал и Беатрикс Потър я накарали да се влюби в литературата.

Ал Кайат споделя, че когато е била ученичка в ОАЕ, е било почти невъзможно да се намери литература на арабски. Тя не крие, че все още продължава да изпитва затруднения, опитвайки се да намери подходящи четива за своите деца. Писателката споделя, че сега, след като е успяла да придобие известност, вече ще пише и на арабски, и на английски, за да накара повече деца в арабския свят да четат.

Майта Ал Кайат е писателка от ОАЕ. Още като малка заминава за Обединеното кралство и заживява там. Известна е с детската си творба „Обичам дългата брада на баща ми”, публикувана 2009 г.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Fairy-Tale-website-image-no-date

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс“ (26 септември – 2 октомври)

Стивън Кинг триумфира в художествения раздел на престижната американска класация с нов роман – „Fairy …