Начало / Свят / „Амазон” купи правата върху романите за Джеймс Бонд

„Амазон” купи правата върху романите за Джеймс Бонд

„Амазон” купи правата за САЩ върху поредицата книги на Иън Флеминг за Джеймс Бонд , съобщава „Лос Анджелис таймс”. Компанията ще има право да преиздава книгите в следващите 10 години – както в печатен, така и в електронен вариант.

„Вълнуваме се от възможността да представим тези брилянтни книги на Иън Флеминг на по-широка аудитория в САЩ. Вярваме, че „Амазон” ще работи така, че да позиционира марката „Бонд” както подобава, като балансира класическия начин на публикуване с новите технологии и новите начини за достигане до читателя”, коментира Корийн Търнър, която е ръководител в „Иън Флеминг Пъбликейшънс”.

Филмите по романите на британския писател, с участието на филмови звезди, направи така, че Джеймс Бонд да стане любим персонаж и на по-новите поколения. След смъртта на Флеминг, агенцията, която държи правата върху неговото творчество, нае доста известни автори, които да пишат за агент 007. Сред тях са Джон Гарднър, Реймънд Бенсън, Себастиан Фолкс, Кингсли Еймис, Джефри Дивър и последно – Уилям Бойд.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

7867

Швеция пусна пощенска марка с Грета Тунберг

Момичето, влюбено в природата, е вече пълнолетно Грета е изобразена в обичайния си жълт дъждобран …