Начало / България / Дебат върху „Физика на тъгата” в „Червената къща”

Дебат върху „Физика на тъгата” в „Червената къща”

Центърът за култура и дебат „Червената къща“ (София) организира на 18 април, сряда, от 19 ч дискусия по книгата на  Георги Господинов „Физика на тъгата”. Дебатът, който ще се проведе в зала „Пеша Николова”, ще бъде в рамките на рубриката „Критически квартет”. Модератор ще бъде Николай Бойков. Другите участници са Албена Хранова, Мая Горчева и Николай Аретов.

Това е вторият сезон на „Критически квартет”. „Опитваме се да създаваме пространство на срещата и общностното говорене, където говорещите заедно с присъстващите интерпретират конкретно литературно произведение от случващата се тук и сега българска литература. Място, където звучи живото критическо слово, свързваме се чрез книгите, артикулираме съ-гласията и не-съгласията си, мненията и съ-мненията си”, споделят организаторите.

Георги Господинов (1968) е автор на книги с поезия, проза, пиеси, трагикомикс и др. Неговият „Естествен роман“ е публикуван на 19 езика, сред които английски, немски, френски, испански. Получава отзиви в „Ню Йоркър”, „Гардиан”,” Таймс”, „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг”. Книгата му с разкази „И други истории“ е преведена на 8 езика, американското й издание е в номинациите на най-голямата международна награда в жанра „Франк О’Конър“. Участва в
антологията Best European Fiction 2010, публикувана в САЩ.

Книгите на Георги Господинов тук

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …