Начало / Свят / Роулинг работи върху енциклопедия за Хари Потър

Роулинг работи върху енциклопедия за Хари Потър

Джоан Роулинг е започнала работа върху дългоочакваната енциклопедия за света на Хари Потър, пише „Гардиън”. Макар първата й книги за възрастни да предстои да излезе на пазара през септември, авторката не е готова съвсем да се откаже от най-известното си творение. Част от съдържанието на творбата ще може да се намери на сайта на писателката Pottermore.

„Дълго време обещавах енциклопедия за света на Хари и сега започнах да работя по този въпрос. В Pottermore ще можете да научите повече. Вероятно ще ми отнеме доста време, но когато съм готова, всички приходи от проекта ще бъдат дарени за благотворителност”, коментира Роулинг.

Макар последната книга от поредицата за момчето-магьосник да излезе през 2007 г., манията около него продължава. Електронните издания на фентъзи романите бележат голям успех – 3 дни след като бяха пуснати в продажба, вече имаше приходи от 1 милион паунда. Е-изданията на серията за Хари Потър се продава в Pottermore от по-рано този месец.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

119861080_4813861152021280_8683820247403077316_o

Великолепни фотографии завладяха американските читатели

Бестселър, в който липсват Тръмп и COVID‑19, предлага Брандън Стантън Humans ни разхожда по целия …

Един коментар

  1. Ще е супер- само да излезе и веднага ще си я взема. А колкото до Потърмор- страхотен сайт- всеки фен на Хари Потър с минимални/средни познания по английски трябва задължително да се регне. ;P