Начало / Свят / Роулинг работи върху енциклопедия за Хари Потър

Роулинг работи върху енциклопедия за Хари Потър

Джоан Роулинг е започнала работа върху дългоочакваната енциклопедия за света на Хари Потър, пише „Гардиън”. Макар първата й книги за възрастни да предстои да излезе на пазара през септември, авторката не е готова съвсем да се откаже от най-известното си творение. Част от съдържанието на творбата ще може да се намери на сайта на писателката Pottermore.

„Дълго време обещавах енциклопедия за света на Хари и сега започнах да работя по този въпрос. В Pottermore ще можете да научите повече. Вероятно ще ми отнеме доста време, но когато съм готова, всички приходи от проекта ще бъдат дарени за благотворителност”, коментира Роулинг.

Макар последната книга от поредицата за момчето-магьосник да излезе през 2007 г., манията около него продължава. Електронните издания на фентъзи романите бележат голям успех – 3 дни след като бяха пуснати в продажба, вече имаше приходи от 1 милион паунда. Е-изданията на серията за Хари Потър се продава в Pottermore от по-рано този месец.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Кратка история на мита_корица

Смайващото изследване ни превежда през митове от палеолита чак до наши дни

„Кратка история на мита“ от Карън Армстронг е богат, наситен разказ за връзката на човечеството …

Един коментар

  1. Ще е супер- само да излезе и веднага ще си я взема. А колкото до Потърмор- страхотен сайт- всеки фен на Хари Потър с минимални/средни познания по английски трябва задължително да се регне. ;P