Начало / Свят / Уилям Бойд пише поредна книга за Джеймс Бонд

Уилям Бойд пише поредна книга за Джеймс Бонд

Известният писател Уилям Бойд ще „влезе в обувките” на класика Иън Флеминг, като напише пореден роман за Джеймс Бонд, съобщава „Индипендънт”. Той се присъединява към компанията на Джефри Дивър и Себастиан Фолкс като автори, продължили делото на Флеминг. Все още не се знаят подробности – заглавието е неизвестно, но книгата ще излезе през 2013 г.. Бойд твърди, че творбата ще бъде за „типичен Джеймс Бонд”, а действието ще се развива през 1969 г.

Уилям Бойд е голям фен на Агент 007, още от 60-те години на миналия век, когато баща му успява да го запали по поредицата. Дори е написал 2 романа, „Restless” и „Всяко човешко сърце”, в които Иън Флеминг се появява като персонаж. Бойд е работил с актьорите Шон Конъри, Пиърс Броснан и Даниъл Крейг, за изграждане на образа на най-известния шпионин в серията филми.

Той допълва, че не се е колебал дори за миг, когато е бил потърсен от агенцията, която държи авторските права върху творчеството на Флеминг. Действията на агенцията не са изненада – те развиват проект, чиято цел е доказани автори да се опитат да представят Бонд.

Уилям Бойд е романист, роден през 1952 г. в Гана. Израства в родината си и в Нигерия, но още като ученик отива да учи в Шотландия, след това следва в Глазгоу, Ница и Оксфорд. Носител е на много литературни награди, включително престижните „Букър”, „Съмърсет Моъм” и „Коста”. На български са преведени 3 негови книги – „Синият следобед”, „Армадийо” и „Бразавил Бийч”. Други негови популярни творби са „Един добър човек в Африка”, „Restless” и др.

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …