Начало / България / Известни са победителите в конкурса „Моето живо наследство”

Известни са победителите в конкурса „Моето живо наследство”

Станаха ясни победителите в конкурса  „Моето живо наследство“ на Фондация „Работилница за граждански инициативи“, съобщи ngobg.info/bg. Конкурсът беше отворен за участие на деца и млади хора, включени по инициативите на фонд „Живо наследство“ 2011. Възрастовите категории бяха две  – между 12 и 16 години и между 17 и 24. Участниците трябваше да са на съответната възраст към 31 януари 2012, когато бе и крайният срок за изпращане на есе или снимка.

Следвайки регламента на конкурса, журито излъчи общо 4 победители –  2 първи места в категория есе, и 2 в категория снимка, съответно по едно за възрастова група 12-16 и едно за 17-24 години.  Фотографите Антоан Божинов и Виктор Троянов отличиха като най-добри снимките на Камелия Ангелова, 21г., и Веселин Генов, 14г.. Литературното жури в състав писателите Ангел Игов и Емануил А. Видински избраха есетата на Гергана Гергинова 12г. („От баба знаем“), и Емилия Донева, 23г., („Моето живо наследство“).

Наградите за всеки победител е безвъзмезден грант на стойност 500 лева, който да бъде използван за подкрепа на младежка инициатива, в областта на живото наследство,  на организациите, които победителите представляват.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

image0

Джеймс Патерсън интервюира стотици войници за нова книга

Помага му сержант първи клас Мат Еверсман Мат е истински американски герой, който ръководи рейнджърите …