Начало / България / Известни са победителите в конкурса „Моето живо наследство”

Известни са победителите в конкурса „Моето живо наследство”

Станаха ясни победителите в конкурса  „Моето живо наследство“ на Фондация „Работилница за граждански инициативи“, съобщи ngobg.info/bg. Конкурсът беше отворен за участие на деца и млади хора, включени по инициативите на фонд „Живо наследство“ 2011. Възрастовите категории бяха две  – между 12 и 16 години и между 17 и 24. Участниците трябваше да са на съответната възраст към 31 януари 2012, когато бе и крайният срок за изпращане на есе или снимка.

Следвайки регламента на конкурса, журито излъчи общо 4 победители –  2 първи места в категория есе, и 2 в категория снимка, съответно по едно за възрастова група 12-16 и едно за 17-24 години.  Фотографите Антоан Божинов и Виктор Троянов отличиха като най-добри снимките на Камелия Ангелова, 21г., и Веселин Генов, 14г.. Литературното жури в състав писателите Ангел Игов и Емануил А. Видински избраха есетата на Гергана Гергинова 12г. („От баба знаем“), и Емилия Донева, 23г., („Моето живо наследство“).

Наградите за всеки победител е безвъзмезден грант на стойност 500 лева, който да бъде използван за подкрепа на младежка инициатива, в областта на живото наследство,  на организациите, които победителите представляват.

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …