Начало / Автори / Крилати фрази от Кърт Вонегът

Крилати фрази от Кърт Вонегът

Кърт Вонегът почина точно преди 5 години – на 11 април 2007 г. в Ню Йорк на 84-годишна възраст. Американският писател остави в историята на литературата класическата си творба „Кланица 5”. По случай годишнината от неговата смърт британският „Телеграф” публикува някои от крилатите фрази на особения като характер творец:

„Можехме да спасим Земята, но бяхме прекалено евтини, по дяволите!”„Друга пукнатина в човешкия характер е, че всеки иска да гради, но никой не иска да поддържа”
„Ние виждаме животите си като истории. Ако един човек оцелее един стандартен период от 60 или повече години, много вероятно животът му да е оформен като история, която има начало и край и е останал само епилога. Животът не свършва, само историята.”„Внимавай на какъв се правиш, защото си такъв, на какъвто се правиш”
„Зрелостта е горчиво разочарование, за което не съществува лек, освен смехът, за който се говори, че лекува всичко”
„Двете истински политически партии в Америка са Победители и Губещи. Хората не го разбират. Вместо това членуват във въображаеми партии – републиканци и демократи”
„Казвам ти, ние сме на Земята, за да пърдим и нищо да не правим. Не позволявай на никой да ти твърди нещо друго”
„Всеки автор на ревюта, който изразява гняв или омраза към роман, е абсурден и нелеп. Прилича на някой, който е в пълно бойно снаражение и атакува сметанов сладолед”
„Кой е по-жалък, писател, който е вързан и притиснат от полицай, или някой, който живее в абсолютна свобода, но няма какво да каже?”
„Моля те силно да забележиш, когато си щастлив, да възкликнеш, промърмориш или поне помислиш: „Ако това не е хубаво, не знам кое е!”
„И така нататък”

 

Свързани заглавия
8 правила на Кърт Вонегът за писането на кратък разказ
Непознат ръкопис на Кърт Вонегът излезе на „Киндъл”
Признати писатели, които не печелят награди

 

Книгите от Вонегът тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

33564319-9daa-49c9-be38-80bdaff90944_1920x1080

Салман Рушди се бори за живота си след ужасяващо нападение

Спасителната операция продължи шест часа Известният писател беше намушкан с нож от 24-годишен нападател. Припомняме, …