Начало / Свят / Кристофър Прийст спечели наградата на Британската асоциация за научна фантастика

Кристофър Прийст спечели наградата на Британската асоциация за научна фантастика

Кристофър Прийст спечели наградата на Британската асоциация за научна фантастика за най-добър роман с творбата си „Островитяните”, пише „Гардиън”. Писателят е събрал повече гласове от членове на асоциацията от свои колеги като Чайна Миевил с „Embassytown” и Адам Робъртс със „Само по светло”.

Прийст, който изненадващо не попадна в листа номинирани за приза „Артър Кларк”, коментира: „Както всички знаете, аз не се интересувам от награди, но е факт, че те съществуват. Събитието, организирано специално заради тази награта, е много хубаво и приятно и за мен е бонус накрая да получа награда. Ходя на подобни събития от 1964 г., а съм писател от 1968 г. и за първи път чувствам, че всички присъстващи са чели това, което съм написал”.

Кристофър Прийст е английски писател в жанра научна фантастика, роден през 1943 г. Най-известната му книга е „Престиж” (1995 г.), по която беше направен филм през 2006 г. с участието на Крисчън Бейл и Хю Джакман. Той е автор още на „Преобърнатият свят” (преведена на български), „Утвърждаването”, „Fugue For A Darkening Island” и др.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

226478_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (3 май – 9 май)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Глина от Виктория Бешлийска 2. Живот в скалите от Мария Лалева 3. …