Начало / България / 62 литературни проекта кандидатстваха за финансиране от Столичната община

62 литературни проекта кандидатстваха за финансиране от Столичната община

62 проекта са кандидатствали за финансиране по направление „Литература, културна периодика и художествен превод“ на Столичната община, съобщи дирекция „Култура”. Максималната сума, която кметството ще отпусне за книга, е до 5 хил. лв., а за издателска поредица или културна периодика – до 10 хил. лв.

По деветте направления на програма „Култура“ са подадени 10% повече проекти от миналата година, когато беше получен рекорден брой предложения от началото на програмата. Общата сума, предвидена за финансиране, е 1,34 млн. лв. Одобрените трябва да имат възможност и за собствено финансиране.

Общият брой предложения е 576. Най-много са проектите по направлението „Мултижанрови проекти, свързани с културата и туризма на София“ – 92.  47 са за финансиране за театрално или цирково изкуство, а 77 – в направление „Музикално изкуство и балет“.

С проекти за финансиране на дебютно или документално кино, свързани с историята на София или с интересни личности и постижения, са кандидатствали 64 организации.  60 са за визуални изкуства, в които са включени и архитектура и фотография.  71  са кандидатите за „Междукултурен диалог и мобилност”.

В направлението, което финансира социализацията на културните ценности и историческото наследство, са кандидатствали 57 проекта.  В деветото направление, финансиращо любителското и детското творчество в София, кандидатите са 46.

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …