Начало / България / Творческа работилничка за малчуганите в Пловдив

Творческа работилничка за малчуганите в Пловдив

Творческа работилничка „Създаване на книжка-веселушка“ ще се проведе в Детски отдел на РНБ „Иван Вазов“, Пловдив, съобщи news.plovdiv24.bg.

Библиотеката очаква всички малчугани, които искат да творят със своите родители, на 11април от 10 до 12 ч. в Детски отдел на РНБ „Иван Вазов“ (ул. „Авксентий Велешки“ 15). В станалото вече традиционно арт-ателие, доброволци ще помагат на малките творци да създадат своята първа авторска книжка-веселушка, изпробвайки оригинални техники. В библиотеката ги очакват креативни забавления и срещи с нови приятели. „Отворете пред децата света на книгите! Входът е свободен!”, приканват от библиотеката

Творческата работилничка е част от дейностите, организирани по повод Седмицата на детската книга и изкуството за деца.

На 11 април ще бъде даден и стартът на инициативата „Стара книжка – нов читател“, с която пловдивчани могат да дарят по една прочетена, но запазена, детска книжка на библиотеката. Инициативата „Стара книжка – нов читател“ ще продължи до 27 април, когато ще бъдат отчетени и резултатите. Всички дарени любими книжки ще бъдат описани и използвани в последващи кампании на Местен Център за Работа с Доброволци като лятна читалня на открито („Библиотека в парка – да се срещнем в градската градина“).

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …