Начало / България / Антъни Бурдейн: Не яжте, преди да прочетете това

Антъни Бурдейн: Не яжте, преди да прочетете това

“Поверително от кухнята” – автобиографичната книга на нюйоркския готвач Антъни Бурдейн, по която е сниман едноименният комедиен сериал, от утре, 9 април, ще бъде и родните книжарници. Книгата излиза с печата на ИК „Кръгозор”.

Антъни Бурдейн е един от най-известните готвачи в света. Работи като изпълнителен готвач повече от 30 години в легендарния ресторант „Brasserie Les Halles” в Ню Йорк и е един от най-добре платените майстори в кулинарния бизнес според класацията на сп. Форбс – „Топ 10 на най-богатите готвачи в света” (2008 г.). Той е груб, постоянно обижда, не носи колосани бели дрехи или ефектни високи шапки. Като се прибави и употребата на неприлично количество алкохол, наркотици и безразборния секс, Бурдней съвсем заслужено получава прозвището Лошото момче на кулинарния бранш. Освен това той е страхотен готвач, талантлив писател и може да зарази всекиго със страстта си към храните от най-различен вид.
Бурдейн е роден през 1956 г. Посещава колежа „Васар” и завършва световноизвестния Кулинарен институт на Америка (КИА). Работил е в множество ресторанти като „Supper Club”, „One Fifth Avenue” и „Sullivan’s”.

Редовно сътрудничи на списания и вестници и статиите му за кулинарните тайни се появяват на страниците на „The Times”, „New York Times”, „Observer”, „Face”, „Scotland on Sunday” и „Food Arts”.

Бурдейн е изкушен от литературата и е автор на няколко книги, сред които има и два криминални романа – „Gone Bamboo” (1997) и „Bone in the Throat” (1995).

Статията му „Не яжте, преди да прочетете това”, публикувана в „The New Yorker”, става невероятно популярна и като нейно естествено продължение се ражда автобиографичният роман „Поверително от кухнята” Книгата предлага поглед зад лъскавия свят на ресторантските салони и разкрива личната история на Бурдейн. Превръща се в световен  бестселър.

Свързани заглавия
„Поверително от кухнята“ от Антъни Бурдейн – лошото момче на кулинарния бизнес (анотация и откъс)

„Поверително от кухнята“  тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

226478_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (3 май – 9 май)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Глина от Виктория Бешлийска 2. Живот в скалите от Мария Лалева 3. …