Начало / България / Доброволец на WWF издаде книга

Доброволец на WWF издаде книга

Павлина Михайлова – доброволец на Световния фонд за дива природа WWF, описа преживяванията си във Финландия в „Голямото почистване”, съобщи wwf.bg.  За първи път в книга са събрани разкази на български участник в акции за опазване на световното биоразнообразие.

„Голямото почистване“ може да бъде купена с автограф от автора в офиса на WWF в София или от книжарници „Хеликон“, Природонаучния музей и онлайн.
Павлина Михайлова е била на малък остров в архипелага край финландския град Турку. Той ще се превърне в резерват и екип от доброволци подготвя мястото за това, въпреки че там няма електричество и вода.

Павлина Михайлова е журналист, медик, магистър по опазване на околната среда, сценарист на научно-популярни филми. Преди „Голямото почистване“ е написала “Следа от носорог” – първата книга на българин за Зимбабве. Авторката се е включвала в преброяването на най-редките нощни грабливи птици в България, в международна кампания срещу незаконното избиване на птици по време на миграция в Малта, в 10-дневно почистване на Пирин, в наблюдаване на есенната миграция в Бургаския залив и в строене на изкуствени платформи за гнездене, в пазене на гнездо на двойка царски орли в Сакар планина, в разходка до Кантабрия и наблюдение на рядкото явление биолуминисценция в Пуерто Рико.

Организацията WWF е създадена от британски природозащитници и бизнесмени. Началото е поставено през 1960 г. от сър Джулиън Хъксли, известен британски биолог и първи директор на ЮНЕСКО.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

booktrib_GamblingMan-scaled

Дейвид Балдачи зарадва феновете си с нов трилър

Новата му серия бързо се сдобива с популярност Алойшъс Арчър, както се казва главният ѝ …