Начало / Свят / Втората част на дневниците на Сюзан Зонтаг излиза на английски

Втората част на дневниците на Сюзан Зонтаг излиза на английски

Втората част на дневниците и записките на известната писателка и критик Сюзан Зонтаг излиза на книжния пазар другата седмица, съобщава британският „Телеграф”. Книгата е със заглавие „Когато съзнанието е впрегнато в плътта: Дневници и тетрадки, 1964-1980”. Творбата е редактирана от нейния син Дейвид Рийф.

Книгата започва там, където свършва първата част – 60-те години на миналия век. Чрез документи е проследен пътят на Зонтаг от неуверена участничка в интелектуалния и артистичен живот на Ню Йорк до знаменит критик. Нейните идеи стават доминираща сила. През 1966 г. тя прави своя пробив и като писател с „Против интерпретацията”.
60-те са бурен период и в нейния живот. Разказано е как тя отива до Ханой в разгара на Войната във Виетнам и как прави филми в Швеция. Проследен е пътят на един от най-аналитичните умове на ХХ век, както и личните й и морални убеждения.

„Когато съзнанието е впрегнато в плътта: Дневници и тетрадки, 1964-1980” е втората част от журналите за живота на Зонтаг. Първата част – „Преродена: Дневници и тетрадки, 1947-1963” – проследява нейната младост, ученическите й и студенски години. Още тогава тя загатва за потенциала си с иновативни и нестандартни идеи. По план ще излезе трета и последна част, все още обаче не знае кога това ще се случи.

Сюзан Зонтаг е американска писателка, есеистка, литературна икона и политическа активистка, родена през 1933 г. Най-известните й произведения са „Против интерпретацията”, „За фотографията”, „Начинът, по който живеем сега” и „Относно болката на останалите”. Умира през 2004 г.

Прочетете още

С актрисата Лили Сучева, която чете откъс от романана премиерата_

Гергана Лаптева за новата си книга: Написах „Момичето от портрета“ с тангата на Гардел и Пиацола

Шепа българи в чужд свят са съхранили страната в сърцата си Книга след книга, стилът …