Начало / Свят / Филмират „Понеделник сутрин” на Санджай Гупта

Филмират „Понеделник сутрин” на Санджай Гупта

Телевизионен сериал по романа на Санджай Гупта „Понеделник сутрин”  започна да се снима в САЩ. Пилотният епизод  е направен по поръчка на телевизия „Ти Ен Ти”, част от гиганта „Тайм Уорнър”. Освен Гупта, съсценарист на поредицата „Челси Дженерал” е и Дейвид Кели – създателят на „Али Макбийл” и „Адвокатите от Бостън”. Алфред Молина, Дженифър Финигън, Вин Реймс са част от актьорското съзвездие в екранизацията на „Понеделник сутрин”.

Романът излезе на американския книжен пазар през март тази година. От началото на април „Понеделник сутрин” е и в българските книжарници с печата на „Ера”.

Д-р Санджай Гупта е практикуващ неврохирург в „Емъри Юнивърсити” и завеждащ отделение в болница „Грейди Мемориал” в Атланта. Той пише за списание „Тайм” и е главен медицински кореспондент на „Си Ен Ен” и „Си Би Ес”. Правил е репортажи от най-горещите точки на земното кълбо – Хаити, непосредствено след опустошителното земетресение, Япония – след разрушителната вълна цунами, Ню Орлиънс – след урагана Катарина, Ирак, Кувейт, Пакистан и др. Д-р Гупта води собствено телевизионно предаване. Носител е на телевизионната награда „Еми”. През 2003 година Гупта е обявен за един от най-сексапилните мъже от списание „Пийпъл”. А през 2011 г. се нарежда в топ 10 на най-влиятелни знаменитости на списание „Форбс”.

Повече от двайсет години Санджей води бележки от събранията, на които присъстват само най-опитните хирурзи. Тогава те обсъждат грешките, усложненията и смъртните случаи, които са допуснати. Той превръща тези бележки в основа на романа „Понеделник сутрин”. Поставя героите си там, където никой лекар не иска да бъде – изправя ги пред грешките им. Санджей признава, че това е фикция, но темите, които разглежда в нея, са истински. Целта му е да постави медицинските пропуски под микроскоп и да отгърне завесата на тази част от медицината, за която се знае изключително малко.

Свързани заглавия
„Понеделник сутрин“ (анотация)

„Понеделник сутрин” тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

226478_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (3 май – 9 май)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Глина от Виктория Бешлийска 2. Живот в скалите от Мария Лалева 3. …