Начало / Свят / Филмират „Понеделник сутрин” на Санджай Гупта

Филмират „Понеделник сутрин” на Санджай Гупта

Телевизионен сериал по романа на Санджай Гупта „Понеделник сутрин”  започна да се снима в САЩ. Пилотният епизод  е направен по поръчка на телевизия „Ти Ен Ти”, част от гиганта „Тайм Уорнър”. Освен Гупта, съсценарист на поредицата „Челси Дженерал” е и Дейвид Кели – създателят на „Али Макбийл” и „Адвокатите от Бостън”. Алфред Молина, Дженифър Финигън, Вин Реймс са част от актьорското съзвездие в екранизацията на „Понеделник сутрин”.

Романът излезе на американския книжен пазар през март тази година. От началото на април „Понеделник сутрин” е и в българските книжарници с печата на „Ера”.

Д-р Санджай Гупта е практикуващ неврохирург в „Емъри Юнивърсити” и завеждащ отделение в болница „Грейди Мемориал” в Атланта. Той пише за списание „Тайм” и е главен медицински кореспондент на „Си Ен Ен” и „Си Би Ес”. Правил е репортажи от най-горещите точки на земното кълбо – Хаити, непосредствено след опустошителното земетресение, Япония – след разрушителната вълна цунами, Ню Орлиънс – след урагана Катарина, Ирак, Кувейт, Пакистан и др. Д-р Гупта води собствено телевизионно предаване. Носител е на телевизионната награда „Еми”. През 2003 година Гупта е обявен за един от най-сексапилните мъже от списание „Пийпъл”. А през 2011 г. се нарежда в топ 10 на най-влиятелни знаменитости на списание „Форбс”.

Повече от двайсет години Санджей води бележки от събранията, на които присъстват само най-опитните хирурзи. Тогава те обсъждат грешките, усложненията и смъртните случаи, които са допуснати. Той превръща тези бележки в основа на романа „Понеделник сутрин”. Поставя героите си там, където никой лекар не иска да бъде – изправя ги пред грешките им. Санджей признава, че това е фикция, но темите, които разглежда в нея, са истински. Целта му е да постави медицинските пропуски под микроскоп и да отгърне завесата на тази част от медицината, за която се знае изключително малко.

Свързани заглавия
„Понеделник сутрин“ (анотация)

„Понеделник сутрин” тук

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-04 v 16.55.13_0fc84097

Новото хапче за смях „Тото“

Действа безотказно при малки и големи Новите книжки на френския комикс вече ни радват – …