Начало / Любопитно / 10 топ книги от музиканти

10 топ книги от музиканти

Когато известни музиканти публикуват своите мемоари, те предизвикват голям интерес. Не винаги обаче качеството на книгите съответства на това на музиката им (и обратно). Сайтът flavorwire.com показва 10 мемоари от музиканти, които са издържани и като творби. Изброените книги не са класирани в определен ред.

1. „Rat Girl” от Кристин Хърш. Съвсем в зората на своята кариера, Хърш е диагностицирана с раздвоение на личността. Тя разкрива всичките си възходи и падения в автобиографичната си книга.

2. „Живот” от Кийт Ричардс. Китаристът на „Ролинг Стоунс” разказва както за успехите, така и за проблемите в легендарната група – споровете с Мик Джагър. Книгата получи положителни отзиви от много критици.

3. „Декодиран” от Джей Зи. Разказва се как Шон Картър става Джей Зи, както и за същността на хип-хопа. Двете линии на повествование правят творбата толкова добра.

4. „Мотли Крю: Мръсотията” от Томи Лий, Винс Нийл, Мик Марс, Ники Сикс, Нийл Строс. Това е произведението, което описва в най-пълна степен всичките опасности, удоволствия и проблеми, които са свързани с живота на рок звездите. Всичко това в допълнение със саркастично чувство за хумор.

5. „Beneath the Underdog” от Чарлс Мингъс. Мингъс е най-добрия разказвач сред музикантите. Книгата му оставя читателя с впечатлението, че разказвача знае отговора на всички въпроси, които могат да му бъдат зададени.

6. „Искам още” от Иги Поп. Колекция от истински истории от тихото му детство до превръщането в една от най-знаковите фигури в пънк-рока.

7. „Кеш” от Джони Кеш. Всички знаем историята на Джони и всички я обичаме. В книгата са описани най-личните му емоции покрай бащинството, духовността и пристрастеността към наркотици.

8. „Нещата, които внуците трябва да знаят” от Марк Оливър Еверет. Еверет не е типичната рок звезда. Неговите мемоари разказват за семейните му трагедии и странностите на музикалния бизнес.

9. „Обвързан със слава” от Уди Гътри. Това е историята на един от революционерите в музиката. Син на каубой, Гътри поема по пътя, без посока, с китара на рамо. Книгата получава голямо признание от Боб Дилън.

10. „Хроники: Том 1” от Боб Дилън. Първата част от автобиографията на големия музикант се фокусира върху ранните му години. Тогава той се бори да покаже творчеството си, да покаже какво може. Творбата акцентира върху неговата философия.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „USА Today” за най-продаваните книги в САЩ

Седмичната класация на „USA Today” за най-продаваните книги в САЩ бе обновена 1  юли. Изданието …