Начало / България / Елиф Шафак в България

Елиф Шафак в България

Най-известната турска писателка Елиф Шафак пристига в София, отбелязва dariknews.bg. Поводът е представянето у нас на последната й книга „Чест“. От днес тя е в книжарниците в цялата страна. Шафак ще участва тази вечер и в церемонията по раздаването на наградите в журналистическия конкурс Mtel Media Masters. В рамките на събитието тя ще говори за „Творческата сила и културата в ерата на телекомуникациите“. Лекцията й ще може да се гледа на живо в официалния сайт на мобилния оператор. Авторката на „Любов“ и „Копелето на Истанбул“ идва за първи път в столицата ни.

В Турция най-новият роман на Елиф Шафак „Чест“ беше издаден през лятото на миналата година, а у нас излиза в деня на премиерата му и във Великобритания. Книгата предстои да се появи още в Италия, Испания, Франция, Норвегия, САЩ. Официалното й представяне в София, в което ще се включи и писателят Георги Господинов, е утре от 16:00 часа в Националния археологически музей. Там, всеки почитател на Шафак ще има възможност да се срещне с нея.

Освен в книжарниците романът „Чест“ ще може да бъде открит днес и в уникалния ретро трамвай, който ще се движи по столичния булевард „Витоша“ от 15:00 до 19:00 часа. Първите, качили се в него и купили си изданието от там ще го получат с автограф от авторката.

„Чест“ е третата книга на Елиф Шафак, издадена на български от „Егмонт България“. Най-успешната й „Любов“ се появи тук през 2010-та, а „Копелето на Истанбул“ излезе година по-късно. Именно заради нея, заради думи на нейни герои, свързани с арменския геноцид от 1915 г., който Турция не признава, Шафак беше съдена и по-късно оправдана.

Свързани заглавия
Елиф Шафак: Да разширим кръгозора на нашите сърца и умове, независимо от религията

Книгите на Шафак тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

misli-kato-monah-obichay-uma-si-v-pokoy-i-tseleustremenost-vseki-den-30

“Мисли като монах” и обучавай ума си в покой

Скъпи почитатели на книгите за самоусъвършенстване, моля запознайте с чаровния Джей Шети Той е тук, …