Начало / Класации / Топ 10 на шегите в литературата

Топ 10 на шегите в литературата

Много често персонажите в литературата си скрояват остроумни номера един на друг. Порталът flavorwire.com избра 10 топ шеги:

1. Том и боядисването на оградата на леля Поли в „Приключенията на Том Сойер”. В класиката на Марк Твен Том е наказан да боядисва оградата с три пласта бяла боя. Той успява така да изиграе приятелите си, че те да му плащат за привилегията да боядисват вместо него.

2. Трансформацията на Пък в „Сън в лятна нощ”. Има ли по-актуална шега от това да изкараш някого задник?

3. Лудориите на Матилда в „Матилда”. Домашните щуротии на 5-годишната Матилда не са впечатляващи, но тя си връща тъпкано на лошите си родители и на злата си директорка в училище

4. Измамите на Бегемот в „Майстора и Маргарита”. Огромната, говореща котка, която обича водка, пистолети и шах, скроява безброй шеги на нищо неподозиращата публика.

5. Децата, главни герои в „Да убиеш присмехулник”,  влизат в къщата глухата госпожица Тути и пренасят мебелите й в мазето. Безсмислено, но много весело.

6. Кейлъб и Камила в „ The Family Fang”. Отново деца, които побъркват родителите си.

7. Пиротехниката на Фред и Джордж в „Хари Потър и Орденът на Феникса”. Братята има толкова щури идеи, че биха могли сами да напълнят този списък.

8. Измамата на Малволио в „Дванайсета нощ”. Една от най-жестоките шеги, за която героят плаща с живота си.

9. Букетът от кръв в „Кери”. Тази шега причини много смърт. Макар да е жестока и отблъскваща, не може да се отрече, че е забележителна.

10. Четката за зъби на Гейтли в „Безкрайна шега”. Този номер е малко гнусен, но е проявена хитрост и трябваше да бъде включен в списъка.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „USА Today” за най-продаваните книги в САЩ

Седмичната класация на „USA Today” за най-продаваните книги в САЩ бе обновена 1  юли. Изданието …