На фокус
Начало / Свят / „1984“ променил живота на режисьора Тим Робинс

„1984“ променил живота на режисьора Тим Робинс

Американският актьор,носител на Оскар, Тим Робинс заяви, че след като режисирал пиеса по книгата на Джордж Оруел „1984“, взел решението – колкото лично, толкова и политическо – да започне да живее без телевизор, съобщи Асошиейтед прес.

„Направих си експеримент през последните три години – отървах се от телевизора си. Едно от нещата, за които Оруел говори в книгата си „1984“, е т.нар. двуминутна омраза“, каза Робинс пред репортери в Богота. „Хората застават пред телевизора и започват да крещят на човека, срещу когото са против в политически аспект. Разбрах, че и аз съм правил това по два часа всеки ден по време на администрацията на Буш и си казах: Трябва да спра да мразя“, каза Робинс.

Продукцията на Робинс е сред 200 творби, които ще бъдат представени на тазгодишния Ибероамерикански театрален фестивал в Богота.
Робинс казва, че е склонен да се откъсне от всички форми на масова комуникация и да запокити мобилния си телефон, чрез който лесно може да бъде проследен човек. „Ако имате телефон, ще ви открият, когато си поискат“, каза актьорът. „Аз лично бих живял във ферма със стационарен телефон“, добави Тим Робинс.

Прочетете още

245289_b

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (17 юни – 23 юни)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „Изригване“ от Майкъл Крайтън и Джеймс Патерсън (нова в класацията) 2. …