Начало / Критика / Защо възрастните четат книги за юноши?

Защо възрастните четат книги за юноши?

Много често книги, предназначени за малки и млади читатели се превръщат в бестселъри, а една от причините е именно, че много възрастни също намират тези творби за интересни. Сайтът annareads.com публикува текст по този въпрос.

Възрастните имат различен живот от този на младите/тийнейджърите. Но понякога и те се чувстват толкова несигурни, колкото и 16 годишните ученици. На тях също им се налага да се справят с нахалници в работата, карат се с приятелите си. Жените искат да са красиви, мъжете искат да получават респект. Възрастните също взимат грешни решения и понякога не знаят какво да правят с живота си.
Дори много години след като вече не си тийнейджър, пак се сблъскваш със същите проблеми, само че по различен начин. И въпросните романи помагат по същия начин, както и на по-младите. Разбира се, по-младите хора имат склонността да преувеличават проблемите. Книгите за тях предлагат лесни решения. Възрастните, от своя страна, също харесват лесните решения. Да не говорим, че много хора тъгуват по дните, когато са били тийнейджъри и искат да се върнат към тях. Романът е добър начин.
Хубаво е да се шуми около книгите, каквито и да са те. Истината е, че когато човек, млад или възрастен, изпадне в дупка, една добра книга винаги помага.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

95236516_3002985363073281_3512410240190513152_n

Купуваме си книги, за да се почувстваме щастливи

По-важен е мигът в книжарницата, отколкото прочита им Броят на купените заглавия по правило е …