Начало / Свят / Барак Обама вдъхновява италиански драматурзи

Барак Обама вдъхновява италиански драматурзи

В разгара на американската предизборна кампания в САЩ италиански творци в САЩ буквално са обсебени от президента, съобщи в. „Кориере дела сера“. За по-малко от месец в Ню Йорк се поставят две пиеси, посветени на американския президент, който се бори за преизбиране.

В навечерието на този уикенд в театър” Ла МаМа” имаше премиера пиесата „Обама 44“. Неин създател е 85-годишният италиански драматург Марио Фрати – автор на легендарния мюзикъл „Девет“, вдъхновен от лентата „Осем и половина“ на Федерико Фелини. Пиесата, посветена на Обама е всъщност психологически трилър и разказва за убийството на Мая, млада фенка на Обама, активно участваща в неговата кампания по преизбиране.

На 25 април втора, пиеса вдъхновена от Обама, ще има премиера в театъра Джун хавок. Пиесата е дело на Клаудио Анджелини, бивш директор на италианския културен институт в Ню Йорк и е озаглавена „Обама в Неапол“. В нея се разказа за утопична визита на Обама в Неапол – един от градовете в Италия с най-много проблеми, свързани с мафията и боклука. В пиесата Обама е представен почти като месия, който идва, за да даде вяра на неаполитанците и за да помогне лично за разрешаването на техните проблеми.

Авторите на двете пиеси очакват голям интерес сред италианската общност в САЩ, защото италианците обичали повече Обама от американците.

Свързани заглавия
Какво чете Барак Обама
Барак Обама подкрепи малките книжарници
Какви книги си купи Обама през ваканцията?

Прочетете още

abinash-jothimani-P4qSaBcY-unsplash

Големите писатели и техните страхове

Понякога са ключови за таланта им Обикновен каприз или… направо здравословен проблем – някои факти …