Начало / Свят / Барак Обама вдъхновява италиански драматурзи

Барак Обама вдъхновява италиански драматурзи

В разгара на американската предизборна кампания в САЩ италиански творци в САЩ буквално са обсебени от президента, съобщи в. „Кориере дела сера“. За по-малко от месец в Ню Йорк се поставят две пиеси, посветени на американския президент, който се бори за преизбиране.

В навечерието на този уикенд в театър” Ла МаМа” имаше премиера пиесата „Обама 44“. Неин създател е 85-годишният италиански драматург Марио Фрати – автор на легендарния мюзикъл „Девет“, вдъхновен от лентата „Осем и половина“ на Федерико Фелини. Пиесата, посветена на Обама е всъщност психологически трилър и разказва за убийството на Мая, млада фенка на Обама, активно участваща в неговата кампания по преизбиране.

На 25 април втора, пиеса вдъхновена от Обама, ще има премиера в театъра Джун хавок. Пиесата е дело на Клаудио Анджелини, бивш директор на италианския културен институт в Ню Йорк и е озаглавена „Обама в Неапол“. В нея се разказа за утопична визита на Обама в Неапол – един от градовете в Италия с най-много проблеми, свързани с мафията и боклука. В пиесата Обама е представен почти като месия, който идва, за да даде вяра на неаполитанците и за да помогне лично за разрешаването на техните проблеми.

Авторите на двете пиеси очакват голям интерес сред италианската общност в САЩ, защото италианците обичали повече Обама от американците.

Свързани заглавия
Какво чете Барак Обама
Барак Обама подкрепи малките книжарници
Какви книги си купи Обама през ваканцията?

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

241668965_1565499527122804_4938435683639784409_n

Книги за препрочитане наесен

Много слънчеви страници си пожелаваме през новия сезон Всяко годишно време си има хубавите страни …