Начало / България / С „литературно пътешествие“ отбелязат 2 април в Силистра

С „литературно пътешествие“ отбелязат 2 април в Силистра

С „литературно пътешествие“ с участието на живеещата в Тутракан писателка Румяна Капинчева в Силистренската библиотека „Партений Павлович“ днес ще бъде отбелязан Международният ден на детската книга, съобщиха оттам.

В „пътешествието“ ще се включат ученици от Центъра за работа с деца, ОУ „Отец Паисий“ , ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и СОУ „Н. Й. Вапцаров“ в Силистра.
Преди няколко дни Капинчева направи дарение от свои книги за Детския отдел на библиотеката. Читателите ще могат да се запознаят и с най-новите издания за деца в отдела.

Ще бъде прочетено посланието на мексиканския писател Франсиско Инохоса до децата от целия свят.

По традиция от 1967 г насам всяка година различна страна е символичен домакин на Международния ден на детската книга. През тази година домакин на проявата е Мексико. „Някога, много отдавна, имало една приказка, която разказвал целият свят. Но всъщност това не била една приказка, а много … Така изпълнили света със смисъл. И оттогава тези приказки продължават да се множат, казвайки ни за сто и първи път: „Някога много отдавна имало една приказка, която разказва целият свят. . .“, се казва в посланието.

Библиотечното дело в Силистра има сто и четирийсет годишна история. Регионалната библиотека „Партений Павлович“ е с фонд над 300 000 единици и годишно я посещават около 10 000 читатели. Според библиотекарите вече има тенденция за възстановяване на закритите през последните двайсет години училищни библиотеки.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

37805

Франкфуртският панаир ще получи от държавата четири милиона евро

Ковид-кризата превърна важното събитие във виртуално Панаирните палати ще останат празни и така се опорочават …