Начало / Автори / Турне в тоалетната на Хенри Милър

Турне в тоалетната на Хенри Милър

През 1975 г. известният американски телевизионер Том Шилер пусна документален филм за Хенри Милър, който представлява своеобразно турне в неговата тоалетна. В късометражната лента Милър показва портрети на хора, които са го впечатлили, филми, архитектура и истории, които са го вдъхновили. Има и голи снимки. „Тях сложих за тези хора, които искат да бъдат шокирани”, коментира Милър. Едва ли обаче някой ще се изненада от каквато и да е била постъпка на Хенри Милър. Филмът е достъпен на портала flavorwire.com.

„Това е нещо като воаяж, воаяж на идеи”, казва писателят за най-важната стая в неговата къща. „Ние пътуваме, но не около света, а около моята тоалетна, която е като света под микроскоп”.

Хенри Милър (1891-1980) е американски писател и художник. Известен е със своите романи, които притежават автобиографични, еротични, философски, мистични елементи. Особена популярност придобиват текстове „Тропика на Рака”, „Тропика на Козирога” и „Черна пролет”, които пише в Париж през 30-те години на ХХ век. Освен на романи Хенри Милър е автор и на разкази, литературоведски есета и критика.

Свързани заглавия
11-те постулата на Хенри Милър за писането
Почина издателят Барни Росет

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

226478_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (3 май – 9 май)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Глина от Виктория Бешлийска 2. Живот в скалите от Мария Лалева 3. …