Начало / Любопитно / „Когато Господ беше заек“ от Сара Уинман (анотация)

„Когато Господ беше заек“ от Сара Уинман (анотация)

„Когато Господ беше заек“ е един от най-впечатляващите дебюти на световната литературна сцена. Въпреки че Сара Уинман започва да пише късно, литературните критици са убедени, че авторката е обречена на бляскаво бъдеще. Малко след появата си романът вече е продаден в над 20 страни, сред които Германия, САЩ, Италия, Испания, Франция, Китай, Индонезия, Финландия, Бразилия, Сърбия, Румъния, Турция и други.

Книгата разказва за израстването в живота, за семейството и приятелството, за триумфа и трагедиите, за тайни и любов и за всичко помежду им, разкрити едновременно с много тъга и хумор. Действието в романа се развива от края на 60-те години на ХХ век до началото на ХХІ век и проследява съдбата на едно симпатично и нетрадиционно семейство. Това е история на Ели, английско момиче с прекалено живо въображение, за силната ѝ връзка с по-големия ѝ брат, за един белгийски заек, наречен Господ, и за многократни срещи със съдбата в Ню Йорк след събитията от 11 септември.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

225956_b

„Сицилианецът“ ни показва какво се случва с криминалната проза, когато тя е в ръцете на майстор, който не следва чужди правила, а създава свои

Годината е 1950-а. Събитията в шедьовъра „Кръстникът“ се преплитат с тези в неговия събрат „Сицилианецът“ …