Начало / България / Елиф Шафак идва в България

Елиф Шафак идва в България

„Чест“ – новият роман на популярната турска писателка Елиф Шафак ще бъде издаден у нас на 5 април, едновременно с премиерата му във Великобритания, и представен на българската публика от самата авторка, съобщи burgasnews.com.

Елиф Шафак идва за първи път в България по покана на Мобилтел и нейните български издатели „Егмонт“. На 5 и 6 април в София тя ще участва в премиерата на своята книга „Чест”  и ще бъде специален гост и на церемонията M-Tel Media Masters 2012, където ще говори за „Творческата сила и културата в ерата на телекомуникациите“.

Българските читатели се срещат за първи път с Елиф Шафак в книгата „Любов“ – най-успешният й роман, който „Егмонт България“ издавa у нас през 2010 година. Година по-късно на българския пазар е романът й „Копелето на Истанбул“.
„Чест” е разказ за болката и загубата, верността и предателството, несгодите на емигрантите и сблъсъка между традиция и съвремие. Историята прекосява границите на Турция през Великобритания до Обединените арабски емирства. Романът засяга не само темата за семейната вярност и болката, която често нанасяме на най-близките си, но и за надеждата и изкуплението.

Най-новата книга от популярната турска писателка – „Чест“, излиза в Турция през лятото на 2011 година, а у нас ще бъде издаден на 5 април, едновременно с британската премиера. Написана първоначално на английски език, книгата излиза у нас в превод на Емилия Л. Масларова. Правата за книгата са продадени в още десет страни, сред които САЩ, Италия, Франция, Испания и Норвегия.

Свързани заглавия
Елиф Шафак: Да разширим кръгозора на нашите сърца и умове, независимо от религията
Елиф Шафак: Вдъхновяват ме противоречивите личности като Форуг Фарохзад

Книги на Елиф Шафак тук

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

Dirndl-Lederhosen-costumes-Munich-Oktoberfest-2019-Germany

Октоберфест с книга вместо с бира в ръка

Ето книги, които могат да съхранят духа на празника В наши дни Октоберфест се слави …