Начало / България / Над 180 автори ще участват в националния конкурс за хумор и сатира в Кубрат

Над 180 автори ще участват в националния конкурс за хумор и сатира в Кубрат

Повече от 180 автори с над 4000 творби са заявили участие в шестото издание на националния конкурс за хумор и сатира в Кубрат, съобщиха организаторите. Най-много са получените творби в категорията „епиграма“, следвани от афоризми и хумористични стихове и разкази, съобщи председателят на клуб „Жарава“ Димитър Атанасов. Сред по-известните творци, изпратили материали за конкурса, са Георги Бербенков, Васил Сотиров, Турхан Расиев, Вичо Балабанов, Валентин Георгиев и много други.

Много са и новите имена, желаещи да се включат със свои хумористични творби и карикатури. По думите на Атанасов конкурсът придобива много голяма популярност и интерес. В тазгодишното издание на конкурса превес имат участниците от София, като общият им брой е 40, посочи Атанасов. В конкурса ще участват и двама чуждестранни творци от Турция.

Сега предстои журито, с председател Борис Арнаудов да разгледа и оцени творбите, обясни Атанасов. Обявяването на резултатите и награждаването на победителите ще стане на специално тържество на 4 май от 17.00 ч., в залата на читалището „Св. Св. Кирил и Методий“ в Кубрат.

Организатори на традиционната вече проява са община Кубрат, програма „Христо Ботев“ на БНР и клубът на хумориста „Жарава“. В рамките на конкурса ще бъде открита изложба, а местни самодейци и колективи ще поздравят със специална програма участниците във форума. Конкурсът възниква през 2007 г. по идея на клуб „Жарава“, посочи Атанасов. По думите му до днес в него са участвали над 670 творци.

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-23 v 19.02.25_91b068b1

Теодора Димова заслужи „Цветето на Хеликон“

Така тя направи и дубъл Наградата се връчва на най-продаваната книга сред онези, които са …

Един коментар

  1. Бербенков Георги

    Първата награда
    на Турхан се пада…
    Нещо против? Недей!
    Сатирикът има юбилей!