Начало / България / Йордан Костурков събра в книга и тайните на великите американски писатели

Йордан Костурков събра в книга и тайните на великите американски писатели

До дни на книжния пазар ще излезе новата книга на Йордан Костурков „Тайният живот на великите американски писатели”. В нея са събрани любопитни разкази за О. Хенри, Скот Фицджералд, Карсън Маккълърс, Селинджър и др. Някои възприемат тези истории като скандални, пикантни и сензационни – истината е, че животът на великите писатели е една много, много тъжна приказка, като тези на Ханс Кристиан Андерсен.

Книгата хвърля поглед върху тайните на известните писатели,станали жертва на своите страсти и илюзии, на мечтите и паденията си.

Йордан Костурков е роден в Пазарджик. След като завършва английска филология в София, специализира в Метрополитан Юниверсити в Лийдс и в Университета на Луивил, САЩ. Самият той казва за себе си: „Не съм си представял, че животът ми днес ще е такъв, във всяко едно отношение”. Автор е на пет сборника с разкази и новели („Малка е Троя”, „Без условности”, „На другия бряг”, „Откриването на сезона”, “Носталгия. Разкази т. ІV”), на три сборника с литературни портрети – “Книгите на Амалтея”, „Новини от миналия век” и „Тайният живот на великите английски писатели”, както и „Настолна книга за писатели и читатели”.

Книгите на Йордан Костурков тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

B9713959735Z.1_20171128143145_000GKIA73STF.2-0

Шарл Бодлер е лошото момче на френската поезия

Творецът е роден преди 200 години Появява се на света през един априлски ден на …