Начало / България / 49 автори са участвали в конкурса за наградата „Христо Фотев”

49 автори са участвали в конкурса за наградата „Христо Фотев”

49 автори от цялата страна са взели участие в Третия Национален конкурс за поезия „Христо Фотев”. Това обяви на пресконференция днес Руслан Карагьозов, режисьор и сценарист на конкурса, предаде focus-news.net. Тази година се честват 78 години от рождението на поета Христо Фотев.

Награждаването ще се проведе на 22 март от 18.00 часа в зала „Георги Баев” на Културен център „Морско казино”. Преди церемонията пред паметника на Фотев в Морската градина от 17.10 часа ще бъдат поставени цветя. Да се включи всеки, който желае, апелираха организаторите на конкурса. Традиционно силен конкурсът се провежда за трети път. Съорганизатори тази година са по традиция Съюза на българските писатели и Сдружението на българските писатели. Броят на журираните поетични книги е 52. Журито, което номинира книгите, е в състав Венда Райкова, доц. София Ангелова, Марин Будаков, Георги Ингилизов и Росен Друмев, който миналата година спечели наградата. Номинирани са новите книги на Владимир Левчев, Петя Хайнрих, Румен Леонидов, Аксиния Михайлова, Роза Боянова и Иван Сухиванов. По време на церемонията ще бъде съчетани танц, музика, поезия и изобразително изкуство. По време на пресконференцията Георги Ингилизов посочи, че конкурсът се налага като национален. Победителят в конкурса получава парична награда, която е в размер на 2000 лева. Към тази награда

Съюзът на писателите всеки път прави своя комплимент под формата на малка пластика или друг вид предметна награда. Организационният комитет също е подготвил награда, но тя е изненада.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

dante

Редактираха Данте в опит за повече коректност

700-годишнината от смъртта на великия поет честваме през 2021-а Пасажи, които са обидни за исляма, …