Начало / Свят / Издател описа провала на мулти-култи модела във Великобритания

Издател описа провала на мулти-култи модела във Великобритания

Дани Локууд – редактор и издател, провокира английското общество с книгата си „Ислямска република Дюсбъри”, съобщи „Гардиън”. Първият тираж на произведението е свършил само за шест седмици, но то е налично в електронен вариант.

Локууд проследява провала на мултикултурализма във Великобритания през призмата на случващото се в градчето Дюсбъри, Западен Йоркшир. Авторът определя написаното като „остро критична хроника на масивните социални промени в окръга” и като „описание на провалилия се още преди 20 години многоетнически модел”.

Въпреки очакванията за гневни реакции от страна на читатели и политици, засега такива няма, твърди Локууд. В сайта на „Амазон” са публикувани осем ревюта на книгата и всички я намират за обективна.

Преди три години бившият берлински финансов сенатор, а след това банкер в Националната банка на Германия, Тило Сарацин написа документална книга за това, че с емигрантската си политика страната му се самоубива. Изданието предизвика остри протести и политически скандал, заради който Сарацин беше принуден да напусне банкерския си пост.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

ben-white-qDY9ahp0Mto-unsplash

10 начина децата да четат повече

Най-обикновени хитрости могат да привлекат вниманието им към книгите Учените отдавна са казали колко е …