Начало / България / Михаил Неделчев представя „Еротични спомени” на Златко Ангелов

Михаил Неделчев представя „Еротични спомени” на Златко Ангелов

Утре, 21 март, в столичната галерия „Снежана” (ул. Денкоглу” №30) от 18,30 ч ще бъде представена книгата на Златко Ангелов „Еротични спомени”. Водещ на премиерата ще бъде проф. Михаил Неделчев. Петте истории в „Еротични спомени” са обединени от темата за отговорността пред любовта, вината пред другия и неосъщественото покаяние.

Героят на всяка от тях е български имигрант в САЩ, който виси в пространството между два свята, обречен търси своя истински идентитет. Всяка от историите се развива около съдбовните събития в човешкия живот: любов, секс, родителство, изневяра, смърт. Писателят Владимир Зарев сравнява някои аспекти на прозата на Ангелов с тази на Набоков и Мопасан.

„Златко Ангелов има свой неоткриван от никого и неповторим свят. Образите и сюжета в неговото словесно пространство са изградени така, че постигат максимална обективност чрез максималната субективност на писателското му наблюдение. От своя уникален наблюдателен ъгъл Ангелов вижда в света само определени, различни, натоварени с драматизъм и съдбовност неща, които всички ние знаем, но не се досещаме за тях. Дълбоките и разтърсващи житейски, психологически и социални конфликти на неговите герои произлизат от неосъществена или неетично употребена сексуалност, поради което сексуалните им прояви се превръщат в драматични и болезнени психологически проблеми. Не си спомням други писатели да са постигали това така убедително освен Мопасан и Набоков”, отбелязва Зарев.

Златко Ангелов е лекар по образование, през годините работи като преподавател по анатомия, участъков лекар, журналист, писател в рекламата и писател на медицински теми. Живее в Канада от август 1992 г., а в САЩ от юли 1999 г. Автор е на „Христоматия по биология“ (Народна просвета, 1982), мемоарната книга “Communism and the Remorse of an Innocent victimizer” (Texas A&M University Press, 2002). Негова публицистика и литературна критика може да бъде прочетена на antipropaganda.net.

„Еротични спомени“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

SONY DSC

Невена Басарова посрещна деца и родители в „Хеликон Витоша“

Авторката, основала популярната „Детска академия за добри обноски“, направи почивния ден в книжарницата на бул. „Патриарх Евтимий“ …