Начало / България / „Революционерът” д-р Никълъс Перикон отново на български

„Революционерът” д-р Никълъс Перикон отново на български

На българския книжен пазар предстои да се появи книгата „Вечно млади” от световноизвестния американски дерматолог д-р Никълъс Перикон.

Никълъс Перикон е автор на няколко книги, най-вече по темите за отслабване и запазване на младежки вид. Професор е по медицина в мичиганския университет“Michigan State University’s College of Human Medicine“, където е завършил и магистратурата си. Перикон е считан за радикал в обществото на дерматолозите. Сравнява методите си с тези на Игназ Семелвайс, който през ХІХ век е обявен за „спасителят на майките” заради налагането на дезинфекцията като абсолютно задължителна.

„Вечно млади” беше публикувана за първи път в САЩ през 2010 г. Методите му на работа са прилагани от много от звездите на Холивуд. В България метаболитната диета на д-р Перикон е препоръчвана от д-р Мария Папазова.

Нутригеномиката е най-новата сфера, в която Перикон задълбава. Това е наука, която показва как да се промени заложената във всеки генетична информация, така че да се подмлади напълно кожата и тялото. „Вечно млади“ дава съвети и как  да се преодолеят наследствените фактори. Дадени храни могат да задействат гените, които спират заболяванията, и да изключат гените, които предизвикват ускорено остаряване, напълняване, бръчки и болести.

Перикон прави бум през 2001 г., когато в САЩ излиза книгата му „Лек против бръчки”. В нея въвежда диета, изглаждаща бръчките. Тя се фокусира върху консумацията на пресни плодове и зеленчуци, нерафинирани и здравословни мазнини, сложни въглехидрати и месо без тлъстини.
Това е втора книга на Перикон, която излиза в България. През 2002 г. беше публикувана „Чудодейната рецепта на д-р Перикоун”.

Отзиви за „Вечно млади” тук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …