Начало / България / Премиера на „Мисли, следващи дните” в София

Премиера на „Мисли, следващи дните” в София

Фондация „Комунитас” и клуб „Християнство и култура” представят на 21 март ,сряда, от 18,30 ч. в зала „Пеша Николова“ (Червената къща”, София) книгата на Владимир Гика  „Мисли, следващи дните”.  Водещ на премиерата, която ще мина под надслов „За мислите и дните на християнина”, ще бъде философът Тони Николов. Книгата ще бъде представена и от проф.Владимир Градев, проф. Божидар Кунчев и писателката Теодора Димова.

Къде да търсим връзката между мислите и дните? Как става така, че мисълта едновременно предхожда и следва делниците ни, тъй както „сянката ни следва, когато вървим към светлината и ни предхожда, щом се отдалечаваме от нея”? Опит за отговор на тези въпроси предлага книгата „ Мисли, следващи дните” (1926) на епископ Владимир Гика (1873-1954) – уникален образец на духовната проза на ХХ в., често сравнявана с „Мисли”-те на Блез Паскал или с „Опадали листи” на Василий Розанов.

Владимир Гика е роден княз и потомък на династията, владяла Молдова в продължение на векове. Той изоставя всичко в името на едно по-висше призвание – да стане свещеник в Христовата църква, понасяйки мъченическа смърт по времето на комунизма.

Книгата „Мисли, следващи дните” тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

227593_b

Демоничните разкази на окултистите

Антология, от която всеки фен на мистиката и мистерията има нужда “Страшни разкази на прочути …