Начало / България / Руска бардова поезия в Столичната библиотека

Руска бардова поезия в Столичната библиотека

По желание на членовете на Клуба на ценителите на руската култура започва поетично-музикална лектория, посветена на явлението „бардова поезия“, съобщиха от Столичната библиотека.

Предвиждат се шест сбирки за творчеството на Александър Городницки, Юрий Кукин, Булат Окуджава, Юрий Визбор, Ада Якушева и Олег Митяев. Изпълнението на песните ще бъде съпроводено с биографични сведения за авторите и поводите за създаването на песните.

Сбирките ще са веднъж месечно в пиано-бара на Столична библиотека. Откриването ще е на рождения ден на Александър Городницки на 20 март от 18 ч. Водещ ще е Камен Михайлов, ст.н.с. д-р в Института за литература на БАН.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

227725_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (22 февруари – 28 февруари)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Законът на невинността от Майкъл Конъли 2. Минута до полунощ от Дейвид …

2 Коментари

 1. Христо Граматиков

  Подкрепям идеята. Лично за мен това е своеобразно продължение на това, което прави Клубът за авторска песен „Кръгът на Барда“ в Бургас вече седма година. Най-представителната проява от този род беше „Старите майстори“, където с песни, стихове (в т.ч. и в превод на български език) и мултимедия представихме Александър Галич, Михаил Анчаров, Булат Окуджава, Виктор Берковски, Ада Якушева, Юрий Визбор, Юрий Кукин, Евгений Клячкин, Александър Городницки, Юлий Ким и Владимир Висоцки.
  Бихте могли да каните за тези вечери и български изпълнители на песни на руски бардове.
  В групата „Кръгът на Барда“ публикуваме в превод книгата на Лев Аннинский „Барды“, което е най-интересното изследване на творчеството на повече от 30 руски бардове. Публикуването на цялата книга предстои в сайта „Солени ветрове
  Ако можем да ви бъдем с нещо полезни, готови сме да ви помогнем.
  За Кръгът на Барда,
  Христо Граматиков

 2. Милен Тотев

  Поздравявам Столична библиотека и нейният директор Михаил Белчев за домакинството на тази инициатива ! Успех и….Всех Вам Благ !
  http://bardamilen.narod.ru