Начало / Свят / Читателите номинираха Волфганг Херндорф за наградата за белетристика на Лайпцигския панаир

Читателите номинираха Волфганг Херндорф за наградата за белетристика на Лайпцигския панаир

Романът „Пясък” на Волфганг Херндорф е водещата номинация на читателите за наградата за белетристика на Лайпцигския панаир на книгата, съобщи сайтът му. Онлайн са гласували общо 1450 души, 30% от тях са избрали творбата на родения в Хамбург писател.

На второ място се класира Томас Щайнекер с книгата „Годината, в която се научих да се справям с проблемите и започнах да мечтая”. Трета е Анна Катарина Хан с романа си „На черната планина”.

Лайпцигският панаир започва на 15 март. Тогава журито ще реши по 7 критерия кои от петте номинации в категориите белетристика, документална литература и превод ще получат награди. Връчването им ще е в първи ден на панаира и за първи път ще може да се гледа на живо на  www.preis-der-leipziger-buchmesse.de/stream.

На панаира тази година ще бъдат представени 100 000 книги, 20 000 от които нови издания. В рамките му ще се проведе най-големият читателски фест „Лайпциг чете”. Участието на панаира ще е рекордно – 2 071 издателства от 44 държави ще презентират продукцията си. Това са 8% повече от предишните години, отчитат организаторите.  Очакват се 160 хиляди посетители, като 87% от тях ще пристигнат от други градове и държави. Акредитирани са 3000 журналисти, ще присъстват 2 780 автори.

Свързани заглавия
Волфганг Херндорф взе литературната награда на Хайделберг
Германската национална банка отваря щанд на панаира на книгата в Лайпциг
Обявени са номинациите за наградите на Лайпцигския панаир
Австриец взе литературната награда на Лайпцигския панаир

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

GettyImages-482534641-2000x1200

Защо го правят?

Иван ГОЛЕВ Една китайска поговорка гласи: „И най-бледото мастило е по-добро от най-добрата памет”. Затова …