Начало / Любопитно / Саботьорът” (анотация)

Саботьорът” (анотация)

„Саботьорът” е дързък исторически трилър, вторият роман от серията за детектив Айзък Бел, на един от най-големите приключенски писатели на съвремието ни – Клайв Къслър. Критиката и феновете очакват да се превърне може би в най-известната и най-успешна серия на Клaйв Къслър до момента. Защото, нека си го кажем, историите за Дивия Запад никога няма да престанат да привличат интереса нито на американската, нито на световната читателска аудитория.

„Новият роман на Клайв Къслър е като посещение от най-добрия ти приятел”, категоричен е писателят Том Кланси.

Къслър  в „Саботьорът”  е на върха на играта си. Докато се разкрива самоличността на Саботьора, читателите ще преживеят много вълнения, гарнирани с много дяволска интелигентност. Къслър, известен предимно с написването на съвременни високотехнологични трилъри, изпраща читателя назад във времето сред назъбените, скалисти, сухи и планински местности на американския Запад. 1907 г. е година на Паниката, финансов стрес и икономически вълнения. Нападения над влакове, пожари и експлозии саботират строежа на южно-тихоокеанската експресна железопътна линия. Интелигентен и чаровен, елегантен и комбинативен детективът Айзък Бел трябва да се справи с опасен, изключително умен и безцеремонен до извратеност алчен човек, чието намерение е да унищожи най-успешния жп магнат на епохата.  Разрушителят действа безмилостно, за да се запази неговата идентичност скрита… Ако Бел не успее да го спре на време, много повече от съдбата на железницата ще бъде изложено на риск – може би бъдещето на цялата страна.
Феновете на Къслър  ще са възхитени и доволни, защото „Саботьорът” е вдъхновяващо продължение на „Преследването”.

За синопсис:
Тъй като сюжетът се развива в началото на 1900 г., романът предлага невероятната възможност за ненаситния автомобилен ентусиаст Клайв Къслър да представи някои класически автомобила от времена, когато експериментите в разнообразието от стилове е най-голямо, защото са прекалено малко установените до момента стандарти.
Клайв Къслър е човек с много влечения. Едно от най-известните му страсти е силната му любов към океана, доказвана в многобройните му приключенски романи, чийто сюжет неминуемо е свързан с водата. Но фактът, че той все пак избира да живее в Колорадо, далече от океана, подсказва, че Къслър обича със същата страст назъбените, скалисти, сухи и планински местности на американския Запад.

Отзиви

Клайв Къслър е ненадминат!- Daily Mail

Дава обещаното! – Financial Times за The Chase

Втората книга за Айзък Бел доказва, че добрите неща се случват на тези, които очакват (изчакват, на търпеливите). Това, което харесахме в първата книга от серията за Айзък Бел, присъства и тук, плюс още допълнително. –  Гном Рул, читател, Amazon.com

Книги на Клайв Къслър тук

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-23 v 19.02.25_91b068b1

Теодора Димова заслужи „Цветето на Хеликон“

Така тя направи и дубъл Наградата се връчва на най-продаваната книга сред онези, които са …