Начало / Свят / Във Виена отвори врати дамска книжарница

Във Виена отвори врати дамска книжарница

Книжарница, в която се продават изключително романи и други четива за жени, отвори врати във Виена, съобщи „Ди пресе”. На стената й е закачен надпис „Feminisim is for everybody“ – „Феминизмът е за всеки”, и тази философия е застъпена в целия асортимент на търговския обект, който носи предизвикателното име „Чиклит”.

Това не е първият опит за еднополово ориентирана книжарница. До 2007 г. в австрийската столица работеше „Дамска стая”, която обаче затвори по икономически причини.

„Искаме да обърнем внимание, че жените освен читателки са и много добри писателки. Защото в повечето книжарници оставам с усещането, че само мъжете създават литература”, казва една от собственичките Паула Больос. Тя твърди, че дава на децата си да четат само романи, написани от жени.
Книгите, противно на очакванията, не са само „чиклит”. Предлагат се научни трудове, биографии, исторически изследвания, класически романи, поезия.

 

Фото: chicklit.at

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” за най-продаваните книги в САЩ

Бестселър листата на „Ню Йорк Таймс” е една от най-авторитетните в света. Класацията беше обновена …

2 Коментари

  1. Здравейте дами,
    Бих искала да Ви изпратя мои..моя книга….Афоризми.
    Ще се И е интересно,на мен също да съм част от Вас
    Моля за адрес,ако желаете.

    • Красимир Проданов

      Мая, имайте предвид, че публикацията е отпреди 7 години, а книжарницата, за която става въпрос – виенска, т.е. австрийска :) Но пък винаги може да ни напишете тук някой от вашите афоризми!