Начало / България / Приключи конкурса „АГОРА” за читалищата

Приключи конкурса „АГОРА” за читалищата

Приключи набирането на кандидатури на читалища за участие в обявения от „Платформа АГОРА”, конкурс за гражданска инициатива, реализирана от читалище през 2011 г. В рамките на конкурса постъпиха 49 кандидатури от 39 читалища от цялата страна, съобщи ngobg.info/bg.

По време на церемонията за избор на победител в Конкурс АГОРА 2011 всяко от номинираните читалища ще има възможност да представи пред аудиторията по атрактивен начин своята инициатива. Победителят ще бъде излъчен по време на официална церемония, на която десетте финалисти ще представят на живо своите инициативи. Изборът на победителя в конкурса ще стане по време на самата церемония с вота на присъстващите.

Победителят ще получи награда пластика „АГОРА 2011“, изработена от скулптора Марияна Кушева, придружена от сертификат и парична награда в размер на 1 000 лв., предоставена от сдружение „Платформа АГОРА“.

Журито ще отличи и три инициативи за особен принос в развитието на местните общности в следните области: „Солидарност и хуманност“, „Най-продуктивно партньорство“ и „Изкуство и култура за развитие“. Те ще получат специални отличия – плакети „АГОРА 2011“, сертификат, парични и материални награди, предоставени от партньорите на Конкурс „АГОРА 2011“.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

zelene3

Зелен е конят на живота

Юлия ПЕТКОВА Излизането на романа с мистериозното заглавие „Зелен е…“ у нас едва ли е …