Начало / Свят / Преиздават емблематичните книги на Кристофър Хитчънс

Преиздават емблематичните книги на Кристофър Хитчънс

Издателството „Туелв” потвърди, че ще преиздаде три излезли от печат книги на журналиста и критик Кристофър Хитчънс, съобщава „USA тoday”. Сред тях са книгите, осъждащи Майка Тереза, Бил Клинтън и Хенри Кисинджър. Както е известно, Хитчънс почина от рак през декември 2011 на 62 години.

Ето и кои заглавия ще се появят отново на книжния пазар на електронен и хартиен носител: „Мисионерска поза: Майка Тереза в теория и практика”. Публикувана е за първи път през 1995 г. Авторът описва Майка Тереза като образ с деспотични и мегаломански амбиции, криещи се зад борбата срещу мизерията.

„Не остана кой да бъде излъган: Триъгълниците на Уилям Джеферсън Клинтън”, публикувана през 1999 г. Според Хитчънс, бившият президент на САЩ е играел двойна игра в политиката си и корупцията не му е била чужда. Третата е „Процесът на Хенри Кисинджър”, излязла от печат през 2001 г. В нея авторът критикува бившия американски политик и Нобелов лауреат.

Последната книга на Хитчънс – „Смъртност”, ще излезе на 4 септември. Тя ще описва сблъсъка му с рака на хранопровода, който в крайна сметка отне неговия живот.

Свързани заглавия
Почина Кристофър Хитчънс

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …