Начало / Свят / Преиздават емблематичните книги на Кристофър Хитчънс

Преиздават емблематичните книги на Кристофър Хитчънс

Издателството „Туелв” потвърди, че ще преиздаде три излезли от печат книги на журналиста и критик Кристофър Хитчънс, съобщава „USA тoday”. Сред тях са книгите, осъждащи Майка Тереза, Бил Клинтън и Хенри Кисинджър. Както е известно, Хитчънс почина от рак през декември 2011 на 62 години.

Ето и кои заглавия ще се появят отново на книжния пазар на електронен и хартиен носител: „Мисионерска поза: Майка Тереза в теория и практика”. Публикувана е за първи път през 1995 г. Авторът описва Майка Тереза като образ с деспотични и мегаломански амбиции, криещи се зад борбата срещу мизерията.

„Не остана кой да бъде излъган: Триъгълниците на Уилям Джеферсън Клинтън”, публикувана през 1999 г. Според Хитчънс, бившият президент на САЩ е играел двойна игра в политиката си и корупцията не му е била чужда. Третата е „Процесът на Хенри Кисинджър”, излязла от печат през 2001 г. В нея авторът критикува бившия американски политик и Нобелов лауреат.

Последната книга на Хитчънс – „Смъртност”, ще излезе на 4 септември. Тя ще описва сблъсъка му с рака на хранопровода, който в крайна сметка отне неговия живот.

Свързани заглавия
Почина Кристофър Хитчънс

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

225012_b

Стив Бери: Внимавайте, докато четете тази книга: може да остави следа върху вас!

В „Черният списък“ на Джак Кар целият екип на капитан трети ранг Джеймс Рийс загива …