Начало / Любопитно / Герой от книга получи истински британски паспорт

Герой от книга получи истински британски паспорт

Емигрант е от Перу

maxresdefault

Мечето Падингтън е любимо и на много български деца – за популярността му допринесоха и книгите, и филмите. Сега предстои трета продукция, в която героят, измислен от писателя Майкъл Бонд в края на 50-те, ще трябва да се справя с много препятствия.

Според новата продукция Падингтън тръгва да търси корените си в Перу – или както сам представя родината си в книгите, Тъмно Перу. Създателите на филма помолиха обаче британската администрация да издаде паспорт на героя. Падингтън е национално съкровище и разбира се, веднага получи искания документ.

Роб Силва, един от продуцентите на новия филм, споделя, че става въпрос за съвсем истински паспорт, със снимка и всички необходими данни. За всеки случай обаче чиновниците допълнили, че притежател на документа е мечкаБен Уишоу, с чийто глас говори Падингтън във филма, обаче е ядосан къде на шега, къде наистина… „С удоволствие бих се разходил до Перу и Колумбия, но не ме взеха. През целия период на дублаж седях в едно приземие в Сохо.

Много по-сериозно е недоволството на перуански политици, тъй като продукцията – въпреки че носи наименованието „Падингтън в Перу“, е снимана в Колумбия. Затова сега там обмислят пакет от мерки, които да направят страната по-атрактивна за филмаджиите, както и да бъдат намалени административните изисквания пред тях.

Вежливото мече е любимец на милиони по света. Пословични са неговите шапка, в която често се крие и някой сандвич с мармалад, както и пътнически куфар. Детският литературен герой е изключително вежлив и възпитан – познат е на деца и големи в над 30 страни, благодарение на преводите. По книгите за Падингтън има създаден успешен анимационен сериал, а първият игрален филм излезе точно преди десетилетие. Премиерата на третия ще е във Великобритания след броени дни – в началото на ноември.

British-government-issues-official-passport-for-Paddington-Bear

Падингтън получи съвсем истински паспорт, със снимка и всички необходими данни

Снимки и информация: theguardian.comcnn.comAfter TV, upi.com

Прочетете още

jack-kerouac

Легендата Керуак: „Всичко ми принадлежи, защото съм беден”

Изминаха 55 години от смъртта му Бъдещият писател има трудно детство – белязано от проблемите …