Начало / Читатели / Октомврийско четене – книги за слънце и за дъжд

Октомврийско четене – книги за слънце и за дъжд

Пъстра колекция от заглавия на месеца

newsletter_oktomvri

Трилър или пък книга, която учи да сме щастливи – експертите на „Хеликон“ ни помагат да прекараме месеца в компанията на прекрасни заглавия. Може да разтворим романизирана биография или да зарадваме децата си с щура вещерска история в стила на Роалд Дал.

„Око за око“ е поредният напрегнат трилър на Джефри Арчър

Това е седмата книга от една от най-любимите негови поредици. Главен герой в нея е детективът Уилям Уоруик. И тук в центъра на сюжета е убийство, което заплашва да свали правителството на Великобритания. В родния си дом пък в Англия умира благородник… Пред детектив Уоруик стои тежката задача да разбере какво свързва двете случки. На всичко отгоре му предстои среща с неговия най-голям враг.

Роман, посветен на легендарната Одри Хепбърн

Действието в книгата на Юлиана Вайнберг ни връща през 40-те, когато Одри е съвсем млада. Тепърва ѝ предстои пътят към Холивуд и звездите на епохата. „Одри Хепбърн и блясъкът на звездите“ представя актрисата като обикновен човек, който има своите мечти. С всяка следваща глава ставаме свидетели на израстването ѝ.

Юлиана Вайнберг е псевдоним на немската писателка Урсула Кисел. Тя обича да изследва чужди култури и значими явления. В „Одри Хепбърн и блясъкът на звездите“ се прекланя и пред един от собствените си идоли. Ако обичате книги като „Мадмоазел Коко и ароматът на любовта“ или „Музата на Виена“ и тази ще ви допадне!

И най-новата книга на Майк Викинг е посветена на щастието.

Познаваме автора от бестселъри като „Малък наръчник по хюга“ и „Малък наръчник по Люка“. Той нашумя и като създател на Института за изследване на щастието. Сега, в „Изкуството на датския начин на живот“, той поглежда под лупа към собствените си съграждани. Повечето от тях заявяват, че са доволни от работата си. Според Майк Викинг това е разковничето да ни е добре.

Приключенията на Анна Кадабра продължават

Българските деца срещнаха за пръв път героинята на Педро Маняс и Давид Сиера в „Клубът на Пълнолунието“. Двамата обръщат добре познатите приказки с главата надолу, като в тяхната история вещиците са добрите герои. Сега, в новата „Проблем с крила“, Анна Кадабра и Клубът на Пълнолунието трябва да спасят странно същество, приличащо на прасе и еднорог едновременно. Забавната история е ориентирана към деца до 12 години.

october

Книгите на месеца носят различни емоции, като ги обединява усещането, че сякаш са написани, за да ги прочетем през октомври

Книгите на октомври представи Краси Проданов

Прочетете още

246127_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (16 септември – 22 септември)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Градинарят и смъртта от Георги Господинов 2. Нишка от Виктория Бешлийска 3. Никога …