Начало / Читатели / За препрочитане през лятото – книгите на Емили Хенри

За препрочитане през лятото – книгите на Емили Хенри

Комбинацията от смях и любов винаги е успешна

stažený soubor

Сладки са за четене и сякаш подхождат именно на горещите нощи сега. Родена в Синсинати, Емили Хенри е сред най-успешните съвременни американски писателки. В сюжетите си залага на виталната комбинация от хумор, любов и емоции, така че бързо печели сърцата на читателите си. Личи си по оценките в платформата „Гудрийдс“, където Емили Хенри нееднократно стига до върха. Нейната „Място за щастие“ например стана най-добра романтична история през миналата година.

Историята по страниците е за Хариет и Уинперфектната на пръв поглед двойка. И когато се разделят, това изглежда толкова нелогично, че предпочитат да замълчат пред приятелите си. Идва времето на последната ваканция с тях, когато емоциите се нажежават до червено. Почивните дни пък се превръщат в изцеждащ силите театър.

Въпреки драматичния на пръв поглед сюжет, Емили Хенри не изневерява на себе си и поднася историята с хубаво чувство за хумор. Когато читателите на американката сравняват „Място за щастие“ с други нейни книги – например „Срещи по време на ваканция“ или Чета те като книга“, казват за тази, че е някак по-зряла. Защото съчетава любовта към живота с онези моменти, в които сякаш сме в безпътица. Емоциите се сменят на всяка страница, а над всичко това израства образа на приятелството, което се превръща в спасителен пояс за героите ѝ.

Но такива са книгите на Емили Хенри – за хората, които някога са се влюбвали, сблъсквали са се с неразрешими проблеми, тъгували са… Ненапразно славата на авторката се умножи много след положителните оценки за „Чета те като книга“ в социалните мрежи – най-вече в тикток. Тя сякаш кара хората да се влюбват в написаното от нея, да го изживяват като глава от своя собствен живот.

При това младата жена дебютира като писател сравнително неотдавна – преди едва осем години с The Love that Split the World. Дотогава е служител в телефонна компания и едва ли някой вижда в нея бъдещ световноизвестен автор. Успехът каца на рамото ѝ след „Когато Януари срещна Август“ през 2020-а. Написана за месец и половина, книгата безцеремонно се сдобива с успех. Следват и многобройните преводи на чужди езици, като това кара Емили Хенри да стане писател на пълен работен ден. Така се раждат и другите, познати и от българските преводи истории, в които романтиката и любовта създават магичен свят – и превръщат книгите на Емили Хенри в прекрасно четиво за лятото и ваканцията.

dve

Книгите на Емили Хенри са чудесни за горещите нощи сега – в тях има смях, любов и много емоции, които карат сърцето да се разтупти

Информация и снимки: emilyhenrybooks.com

Прочетете още

stažený soubor

Книгата е най-ценният багаж през юли

Със заглавията на месеца започва всяко приключение Книги по-горещи и от температурите навън – и …