Начало / България / Излиза второ издание на „Заедно” на Анна Гавалда

Излиза второ издание на „Заедно” на Анна Гавалда

Второто издание на хитовия роман „Заедно” на Анна Гавалда – голямото име на съвременна френска литература е вече факт. Книгата излиза в поредицата „Литературни звезди” на „Унискорп” .

Гавалда е една от най-четените съвременни френски писателки. Наричат я ”френската литературна звезда”, „новата Саган”, „нежния Уелбек”, „литературно явление”. Книгите й са прочетени от милиони по цял свят, включително и в България. За тях писателката е получила множество литературни награди. По романите й се поставят пиеси и се снимат филми.

Българските читатели вече познават книгите й „Искам някой някъде да ме чака”, за която писателката получава „Гран при” за литература, „Обичах я”, „Заедно”, „Един подарен ден” и „Утешителната игра”.

„Заедно” е историята на четирима души, които на пръв поглед нямат нищо общо и дори не би трябвало да са се срещнали: заекващ аристократ, съсипана млада художничка, недодялан готвач и твърдоглава старица. Чрез тях писателката разказва за недоразуменията, нежността, разправиите, сдобряванията и всичко, което се случва между хората под един покрив. Това е история на надеждата, истински слънчев лъч – доказателство, че в този жесток свят човекоядците не са победители. Анна Гавалда притежава подходящите очи и перо да разнежи, утеши и развесели читателя в търсене на щастието.

Филмът „Заедно, това е“ на режисьора Клод Бери, с Одри Тоту в ролята на художничката Камий Фок, също пожъна успех по европейските киноекрани.

Актуалният френски писател Фредерик Бегбеде  е категоричен: „Романът е превъзходен, диалозите звучат достоверно и докато чета, дългата ми и вирната брадичка непрекъснато потрепва… Гавалда е велика романистка, защото влиза в главите на героите си и ги оставя да говорят”.

Книгите на Анна Гавалда тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …