Начало / България / „Кибеа” публикува „Дзен и Стив Джобс“

„Кибеа” публикува „Дзен и Стив Джобс“

Графичният роман, посветен на влиянието на Дзен Будизма върху  покойния Стив Джобс , който беше публикуван на английски в края на 2011 г.,  вече е достъпен и за българските читатели. „Дзен и Стив Джобс. Изкуството да се създават компютри” излезе с печата на издателство „Кибеа”.
Автор е Кейлъб Мелби, който преди е работил във „Форбс”. Макар да е комикс, творбата има документален характер. В „Дзен и Стив Джобс“ Мелби  обръща поглед към живота на Стив в средата на 80-те години на миналия век, когато напуска APPLE, за да създаде NEXT – трудeн за него период. Цинични журналисти започват да мърморят, че с Джобс е е оказал поредната еднодневка, а компютрите на NEXT, макар и красиви, се продават отчайващо слабо.

Стив се сприятелява с Кобун Чино Отогава – японски дзенбудистки свещеник, емигрирал в Съединените щати. И двамата са новатори, изпълнени със страст към изкуството и дизайна. Действието се развива напред и назад във времето в търсене на връзката между критичния период от живота на Джобс и ключови моменти  от историята на APPLE. Компаниите Forbes и JESS3, които стоят зад графичния роман, с вълнение представят този разказ  за приятелството им, който позволява да се надникне в тайните на естетиката, религията и способността на Стив да определя от какво има нужда, както и готовността му да се раздели с останалото.

Свързани заглавия
Излиза графичен роман за влиянието на Дзен Будизма върху живота на Стив Джобс

Комиксът „Дзен и Стив Джобс“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Untitled-design-2021-03-08T114825.586

Принц Филип обичал и друга според роман

Кейт Куин разказва история за смелост и любов Събитията, към които ни връща, се развиват …