Начало / Автори / Александрина Крушарска обяви нова книга

Александрина Крушарска обяви нова книга

Безсмъртните сърца ще затуптят в началото на лятото

Obrázek WhatsApp, 2024-02-06 v 11.25.57_ce70af66

Лекар по образование, Крушарска нашумя със своята „Болница за безсмъртни създания“, в която среща си дават много свръхестествени създания. Книгата се сдоби с много почитатели, които харесаха нейните върколаци, вещери, вампири, нимфи и прочие странни същества. Последва „Анатомия на безсмъртните видове“, като двете книги помогнаха на авторката да се нареди и сред най-продаваните български писатели през миналата година в „Хеликон“.

Младата авторка очевидно няма да остави читателите за дълго в неведение, тъй като вече обяви трета книга от поредицата – тя носи името „Дисекция на безсмъртни сърца“, като датата, на която се очаква да се появи в книжарниците, е 15 юни 2024 г. Както и първите две, и тя излиза с логото на „Хеликон“.

Мистериите се разбулватобяви Александрина Крушарска за новата книга,докато сенки от миналото се опитват да вземат превес в една война, която действително има много по-голям залог от „заличаването на няколко безсмъртни вида“.

И новата корица е създадена от Фиделия Косева, като читатели веднага обявиха именно нея за най-добра от трите. Самата Крушарска пък успокои своите последователи в социалните мрежи, че това няма да е последната книга от историята и ще има още продължения.

Ето и един нередактиран откъс от най-новата – „Дисекция на безсмъртни сърца“

421599255_358993110209184_5134851799001796709_n

Вещицата влезе в стаята.

– Покривът се нуждае от ремонт. – Все така забулена в бурката си, тя дръпна единия стол и седна на масата. Котаракът се настани в скута й с елегантен скок. – Хайде, защо висиш прав? Сядай да видя какво ти е отредила съдбата.

Той изгледа птицата на стената:

– Препарираните животни ме притесняват… Освен това не съм тук, за да ми гледаш.

Вещицата взе тестето карти в ръка.

– Не искаш да знаеш бъдещето си?

– Ни най-малко – той най-сетне се отпусна в стола срещу нея. – Дойдох, защото търся някого. Един приятел. Беше отвлечен. Предишните вещици, при които бях, ми казаха, че не е мъртъв, но и не успяват да го открият никъде по Земята. Сякаш имало нещо като „завеса“, която пречела на търсещата магия да го намери.

– Ах, вие хибридите… Изхвърлят ви на улицата заради някакво предполагаемо пророчество, а в действителност няма по-верни приятели от вас.

– Пророчество? – той повдигна вежди.

– Казват, че армия от хибриди ще завладее Земята – очите на вещицата се сбръчкаха в краищата, вероятно устните й се усмихваха под черния плат на бурката. – Не знаеше, нали?

– За пръв път чувам, но ще съм наистина обиден, ако там някъде има армия от мои себеподобни, която се готви да превзема Земята, и никой не ме е поканил да се включа.

Вещицата се засмя:

– Как се казваш?

– Захария.

– Захария… Това, което търсиш, не може да бъде открито.

Информация и изображения: @krusharska.a

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (8 април – 14 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Убийства във Флийт Хаус от Лусинда Райли …