Начало / Свят / Киану Рийвс ще издаде и роман

Киану Рийвс ще издаде и роман

Писателската професия отдавна го изкушава

Keanu-Reeves-The-Book-of-Elsewhere

The Book of Elsewhere той подготвя съвместно с един от любимите си авториЧайна Миевил. Сюжетът е на базата на комикса, който той създаде преди няколко години – BRZRKR. Тогава пък в начинанието му помагаха писателя Мат Киндт и художника Рон Гарни.

По план комиксът трябваше да е от общо 12 части. Главният герой в него е на 80 хил. години, като е син на бога на войната. По страниците на рисуваната книга работи за американското правителство.

Толкова обичам света на BRZRKRказа актьорът в студиото на „Добро утро, Америка, – че искам да продължа да го разучавам, а смятам, че написването на роман е един от най-добрите начини това да се случи.”

BRZRKR излезе за първи път през 2021-а, като всяка година се появява и нова част от серията. Междувременно от „Нетфликс“ започнаха подготовка и на филм. Новата The Book of Elsewhere пък трябва да излезе през юли.

Актьорът направи дебюта си в книжарниците още през 2011 г. Тогава излезе неговата стихосбирка Ode to Happiness. Тънката книжка хваща око и с красивите рисунки на художничката от Лос Анжелис Александра Грант. „В нея има малко от житейския ми опит – припомня си Киану Рийвс. – Надявах се, че ще окаже влияние върху хората.”

Киану Рийвс започва да пише като на шега – подбуден от приятелката си Александра Грант, а днес вече е автор и на комикс, и на роман

AI9A1489

Пак същият дует издаде през 2016Shadowsкнига с арт фотографии от Александра на самия актьор, допълнени ефектно от негови текстове. В читателските платформи тя е харесвана от над 90% от потребителите, което ясно говори за интереса към Кинау Рийвс и като писател.

Информация и снимки: motorbiscuit.comthelafashion.comreadinglist.click

Прочетете още

c48532ea5da1d111d4b5bbcffbe851bd

Книги с колело ще разнасят из Варна

Библиотеката там ще произвежда и ток Велосипед ще разнася книги от 4 април – инициативата …