Начало / Любопитно / Книга прави от нюйоркските гълъби супергерои

Книга прави от нюйоркските гълъби супергерои

Луксозният албум ги превръща в приятел на човека

holub

Андрю Гарн е нюйоркчанин по рождение, който има зад гърба си десет книги и хиляди кадри не само от любимия град, но и от цялото земно кълбо. Публикува снимките си по страниците на „Ню Йорк Таймс“, „Форбс“ или пък „Вог“.

Сред любимите му занимания е да снима нюйоркските гълъби, като постепенно ги превръща в главни герои на сюжет, който повечето нюйоркчани пропускат в забързаното си всекидневие. Така книгата помага да открием, че всеки гълъб има своя индивидуалност и качества, които често подминаваме.

Гълъбите на Гарн изведнъж стават модели, които дефилират почти денонощно и по улиците, и във въздуха на големия град. Дълго се помнят кадрите с нежните им очи, романтично оформените като сърце криле, блясъкът на крачката им, които изведнъж са станали фетиш… Удивление буди и полетът им, сякаш несъвместим с правилата на физиката, а животът им – от излюпването до оцеляването по улиците на Ню Йорк, внезапно буди възхищение.

holub2

Проектът на Гарн се харесва на нюйоркчани, защото на два пъти той представя снимките си и на TEDx конференциите. Заедно с това снима например дивите цветя, които растат насред Ню Йорк. Посвещава албуми още на ар деко, а има книга и за плаващите домове в САЩ и Канада.

Информация и снимки: andrewgarnphoto.com

Прочетете още

tulip-5162445_1280

Рождените дни на най-обичаните литературни герои

Повод са за празненство или пък… препрочитане на някоя книга Родени във въображението на писател, …