Начало / България / За четвърти път национален конкурс за наградата „Милош Зяпков”

За четвърти път национален конкурс за наградата „Милош Зяпков”

Тази година община Ракитово за четвърти път ще проведе конкурс за националната литературна награда на името на Милош Зяпков. Това съобщи за Радио „Фокус”-Пазарджик Мария Димова, член на журито на конкурса. Съучредители на наградата са Съюзът на българските писатели, Сдружението на българските писатели и Сдружението на писателите в Пазарджик.

Националната литературна награда се присъжда за поезия, хумор и сатира, и проза – в късите си форми разказ и есета, тъй като Милош Зяпков е творил в тези жанрове. Тази година наградата ще се присъди за издадена през 2011 г. книга. Присъждането й се определя от 5-членно жури и тя се връчва в навечерието на празниците на град Ракитово през месец юли.

Съпътстващи конкурси са за автори от Пазарджишка област, както и за средношколци в същите раздели – лирика, хумор и проза. Паричната сума за голямата награда е 1000 евро, плакет и грамота, за съпътстващия конкурс за късите форми е 100 евро за всеки раздел, а за ученици – 50 евро, уточни Димова. Авторите от Пазарджишка област и средношколците трябва да изпращат по пет броя от своите произведения, а авторите, издали книга през 2011 г. по три броя, като книгите остават дарения за библиотеката на читалище „Будилник“ в Ракитово. Предложения за публикувани или непубликувани през 2011 г. творби за националната награда и за авторите от Пазарджишка област се приемат до 30 март, а за съпътстващия конкурс за средношколци – до 30 април.

Свързани заглавия
Божана Апостолова с наградата „Милош Зяпков”

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

468125_384558438323535_2032765979_o

Истории за 3 март и Освобождението

Книги, в които трепти духът на народа По правило миналото е най-големият учител – колкото …