Начало / Любопитно / 3 книги, които никога не са филмирани

3 книги, които никога не са филмирани

Дж. Д. Селинджър отказва да продаде правата за екранизация на „Спасителят в ръжта”. Той смята, че книгата му е невъзможна за изиграване от страна на актьорите. А със сигурност един филм по тази класика би предизвикал голям интерес. Сайтът npr.org представя 3 произведения, от които биха се получили успешни адаптации.

1. „Вълчият брат” от Мишел Пейвър. Една от детските книги, която е толкова добра, че е оценена и от възрастните. Действието се развива в ранните дни на човешкия вид. Би се получил отличен праисторически филм. Преговори се водят от няколко години, дано накрая са успешни.

2. „Алиенистът” от Кейлъб Кар. Историята се развива в края на ХІХ и началото на ХХ век. Камерата с удоволствие би проследила разследванията на убийства от страна на главните персонажи – репортерът Джон Мур и д-р Лазло Крайцлер. Творбата има и психологически елементи.

3. „Свещените сърца” от Сара Дюнант. Ренесансова Италия винаги е привличала голям интерес. Книгата е история за победата на човешкия дух и как любовта винаги печели. А камерата би могла да покаже и прекрасната архитектура на град Ферара.

Макар често да се получават изключителни филми по книги, изданията обикновено са по-добри. В изказването на Карлос Руис Сафон има смисъл: „Най-великото кино във Вселената е в ума ти, а единствения билет, който ти трябва е добре написан роман”.

Фото:npr.org

Книги от Мишел Пейвър тук

Книги от Кейлъб Кар тук

Книги от Сара Дюнант тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „USА Today” за най-продаваните книги в САЩ

Седмичната класация на „USA Today” за най-продаваните книги в САЩ бе обновена 1  юли. Изданието …