Начало / "Четящият човек" / Книги с намаление – петъчни находки

Книги с намаление – петъчни находки

Сега е точният момент да се възползваме от по-ниски цени

402620446_719748923533234_7005918956328312678_n

Предколедната треска сякаш започна по-рано тази година – мине ли средата на ноември пък, по традиция се оглеждаме и за някое хубаво намаление. Като го видим в книжарниците, сме направо щастливи!

А има защо човек да се отбие в „Хеликон“ тези дни – всички книжарници от веригата предлагат от 17 до 19 ноември чудесните 15% отстъпка. Условието е едно-единствено: да кажем на касата код ПЕТЪК 23.

Та голямото разглеждане и пазаруване на книги може да започне… всеки по свой вкус. За да разпалим апетита си, избрахме три заглавия от съвременни майсторки на перото, три книги, които може да ни донесат топли мигове във все по-неуютните есенни нощи. Стават и за подарък, и за препрочитане… просто са богатство, което идва при нас сега и с отстъпка!

tri

„Където пеят раците“ на Дилия Оуенс

Един от големите бестселъри през последните години. Книгата беше и филмирана с голям успех. Екранизацията е достъпна сега в платформата HBO Max. Малката Кая е изоставена от всички и трябва да се научи да живее сама. Страниците на романа са и драматични, и сгряващи по един особен начин. Просто това е книга за големия дух и ценностите, които ни правят хора. За отбелязване е фактът, че това е първият роман на авторката, написан след като навършва 70

„Три ябълки паднаха от небето“ от Нарине Абгарян

Омагьосващата история на малко селце високо в планината, на обитателите му, все чешити и особняци, на живота им като летопис на големите скърби, но и на щастието. Авторката е арменка, която пише на руски. Най-новата ѝ книга е сборник с разкази, наречен „Мълчанието на цвета“ – посветен на добрите хора, които срещаме в живота си. „Три ябълки паднаха от небето“ пък прокара пътя към сърцата на българските читатели. Чудесна е да я разтворим, когато ни е обхванала тъга. Благостта на думите на Нарине Абгарян се помни дълго…

„Вятърът знае името ми“ Исабел Алиенде

Книга за разделението – по време на концентрационните лагери през Втората световна война и в света ни днес. Главни герои са Самуел и Анита – първият избягал от нацистите, а втората е потърсила убежище в САЩ от режима в Салвадор. Главни теми – изгнаничеството и любовта. Това е най-новото, сътворено от Исабел Алиенде, която вече е истинска легенда – след книги като „Къщата на духовете“ или „Виолета“. Просто среща с голям разказвач, това е „Вятърът знае името ми“.

Още много заглавия с намаление ви очакват и в онлайн книжарницата на „Хеликон“

Петъчен книговодител от Краси Проданов

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …