Начало / Свят / Казуо Ишигуро пише песни за джаз изпълнителка

Казуо Ишигуро пише песни за джаз изпълнителка

Той спечели и Нобелова награда през 2017 г.

4334-1

Писателят подготвя текстове за световноизвестната Стейси Кент. Сега планира да събере всичко написано и в книга – The Summer We Crossed Europe in the Rain. Издателят „Алфред А. Кнопф“ иска новото заглавие да се появи напролет.

Ишигуро и Кент се познават от началото на нашето хилядолетие. Още през 2002-а именно авторът на „Остатъкът от деня“ и други обичани книги подготвя представяне за книжката на албума на Стейси In Love Again. Четири от текстовете в следващия ѝ албум – Breakfast on the Morning Tram, са точно от него. След това сътрудничеството им продължава.

Познавате ме като някой, който пише истории, но навремето започнах именно с текстове за песни”, коментира сега писателят. Сам признава, че обича музиката на Ленард Коен, Джони Мичъл и Боб Дилън. Нещо повече, след като завършва училище през 1973-а, той заминава за САЩ, където се учи да свири на китара и пробва късмета си като музикант.

Новата книга The Summer We Crossed Europe in the Rain ще съдържа общо 16 текста, създадени за Стейси Кент, както и няколко техни съвместни „филмови проекта“, казват от издателството. Ще има и илюстрации от талантливата Бианка Банярели.

Ишигуро е издал само един роман, след като спечели Нобеловата награда – „Клара и слънцето”. Писателят сега е на 68, а джаз примата Стейси Кент – с десет години по-млада от него

Информация и снимки: thebookseller.com и publishersweekly.com

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

2KW2PIF5AVFQ7AETZVIK5BYF2Q

Барселонската библиотека „Габриел Гарсия Маркес“ е най-добра в света

Приносът ѝ за общността е безспорен Отличието се връчва от Международната федерация на библиотечните асоциации …